Sălile de clasă de la Liceul de Muzică din Cluj Napoca sunt reparate de părinții elevilor care studiază aici, asta deși Primăria se laudă că a alocat 40.000 de euro pentru aceste tipuri de lucrări.
La Liceul de Muzică Sigismund Toduță din Cluj Napoca, părinții unor elevi de clasa a cincea au fost puși, subtil, să repare sala de clasă, în care vor învăța micuții. Copiii au fost mutați într-o clasă de la etajul trei, care este ”distrusă”, și li s-a cerut lor să o refacă, inclusiv schimbarea caloriferelor.
”Dirigintele s-a prezentat la clasa si a spus: ”Astea-s condițiile!”. Va dați seama că totul este subtil, nimic direct verbal. Cert este ca suntem într-un colegiu cu prestigiu, în mijlocul Clujului. Nu se poate ca miercuri, 4 septembrie, să fim anunțați ca trebuie să tencuim, zugrăvim și să schimbăm caloriferele. Au renovat clădirea pe partea interioară a curții și unele coridoare , dar cine a distrus de-a lungul anilor nu știu, doar nu s-a distrus așa într-un an scolar”, susține un părinte. Peste toate aceste probleme, nici instalația electrică nu este una foarte bună, părinții fiind anunțați că trebuie să o repare, asta după ce anul trecut s-a aprins. Pentru ca elevii să intre luni, 9 septembrie, într-o sală curată, părinții clasei a cincea C, etajul trei, clădirea B, sala B17, s-au pus pe treabă și în câteva zile vor face ceea ce trebuia să facă statul.
Directoarea școlii, Dr. Hilda Elisabeta Iacob, a răspuns la telefon după ședința de pregătirea anului școlar, dar când a auzit întrebările a spus că este ocupată și că trebuie să reintre în ședință. ”Nu i-a pus nimeni pe părinți să muncească. Nu este adevărat”, a spus directoarea, în ciuda pozelor trimise de părinți.
Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca, cea care trebuie să aloce fonduri pentru reparații unităților de învățâmânt, au precizat că vor verifica ce s-a făcut cu banii alocați, dar că cei din conducere pot decide ce fac cu banii. ”La Colegiul de Muzica S. Toduță a fost alocată suma de 173.870 lei, pentru: Lucrări de reparații și întreținere: igienizări interioare, înlocuit tâmplării, reparații acoperișuri, hidroizolații, fațade, reparații la grupuri sanitare, instalații sanitare, electrice, reparații pardoseli”, precizează municipalitatea.