Evenimentul Zilei > Politica > Omul care îi îngroapă pe Barna și Dăncilă. Adversarul lui Iohannis pe 24 noiembrie este…
Omul care îi îngroapă pe Barna și Dăncilă. Adversarul lui Iohannis pe 24 noiembrie este…

Omul care îi îngroapă pe Barna și Dăncilă. Adversarul lui Iohannis pe 24 noiembrie este…

Klaus Iohannis, susținut de PNL, conduce detașat în intenția de vot a românilor pentru un nou mandat la Cotroceni. El este urmat, la mare distanță, în preferințele la urnă, de un nume surpriză, conform unui sondajul realizat de IMAS, la comanda Europa FM.

Astfel, Iohannis ar întruni 45% dintre voturi, Mircea Diaconu, sustinut de ALDE și Pro România, ar lua 16,6% din voturi. Pe locul trei se situează Dan Barna (USR – Plus) care scade față de luna august la 14, 2%, urmat de  candidatul PSD, Viorica Dăncilă, cu 12,4, în creștere cu 4 procente.

Candidatul PMP, Theodor Paleologu, ar strânge 7,7%, lista fiind încheiată de Kelemen Hunor (UDMR) cu 3,8%.

Față de sondajul din luna august există anumite schimbări de poziție și la prezidențiale și la parlamentare.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament, PNL se află în fruntea opțiunilor de vot, cu 27,7%, PSD trece pe locul doi  cu 19,5% devansează Uniunea Salvați România care ar întruni 17,9%.

Se poate observa că PSD trece pe locul doi cu 19,5%, în creștere cu aproape două procente față de luna august, în timp ce USR pierde aproape două procente și că cade pe locul trei – cu 17,9%.

Pe locul 4, dar la distanță apreciabilă, se află Pro România, partidul lui  Victor Ponta, cu 9.1%, în ușoară creștere față de august.

Locul 5 este ocupat, în continuare de ALDE, formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu, care scade cu aproape un procent, la 6.2%.

Urmează formațiunea condusă de Dacian Cioloș – PLUS ajunge acum la 5.7%. UDMR ajunge la 5,3 procente, în ușoară creștere față de luna august. Crește puțin și PMP și ajunge la 3,3 % din intențiile valide de vot.

Sondajul Europa FM a fost realizat în perioada 9-28 august pe un eșantion de 1010 persoane cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare +/- 3%.