Dezastru în 11 state din SUA, după uraganul Sandy

Dezastru în 11 state din SUA, după uraganul Sandy

Cea mai devastatoare furtună din ultimii ani a făcut cel puţin 33 de victime în SUA, iar 7 milioane de case au rămas fără curent electric

Preşedintele Barack Obama a declarat stare de catastrofă ma joră în New Jersey şi New York. Numărul victimelor uraganului a depăşit 84, luându- le în calcul şi pe cele din Caraibe, de duminică. Furtuna a smuls din rădăcină copaci, a inundat străzile, care arătau ca nişte râuri, a pus la pământ stâlpi de electricitate, panouri publicitare şi acoperişuri, apele au înghiţit maşini şi au intrat în casele oamenilor.

  • Cât îi costă URAGANUL SANDY pe americani

Guvernatorul statului Conneticut a postat pe Twitter: "Dacă sunteţi înconjuraţi de ape, cereţi ajutor, dacă puteţi, apoi urcaţi la cel mai înalt nivel al casei. Puneţi o hârtie albă pe o fereastră de la stradă". Sute de oameni au rămas izolaţi. Pompierii şi serviciile de urgenţă au salvat localnicii prinşi de ape în câteva oraşe, după ce un dig s-a rupt în Moonachie, New Jersey. "În doar 30 de minute, aceste oraşe se aflau la câţiva metri sub apă", spunea Jeanne Baratta de la poliţia din Bergen County. Guvernatorul din New Jersey, Chris Christie, a precizat că alte sute de persoane aşteaptă să fie salvate. O familie, soţ, soţie şi cei doi copii ai lor, de 11 şi 14 ani, au murit după ce un copac a fost doborât de furtună peste maşina lor.

  • UPDATE. Stare de CATASTROFĂ la New York! 27 de morţi în SUA şi Canada| VIDEO

Poveşti incredibile Martorii au povestit, pe siteuri şi pe bloguri, dezastrul pe care-l vedeau în jur. Hardik Rajput din Nassau, New York, "nu putea crede cât de uriaşe erau valurile care au inundat străzile, acoperind cu totul maşinile". "Să fiu cinstit, am fost şocat. Niciodată n-am văzut aşa ceva", spunea el. Claire Cameron, din Harlem, New York: "Viteza vântului a fost absolut incredibilă, azi-noapte. Apartamentul meu se zgâlţâia la fiecare rafală de vânt, luminile se stingeau şi se aprindeau, senzaţia era teribilă. Tot ce puteai auzi erau clădirile scârţâind, sirenele sunând şi vântul suflând".

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Cum arată New York-ul după URAGANUL SANDY | FOTOGALERIE

Cel puţin 50 de locuinţe au ars din temelie în Queens, deşi 200 de pompieri au luptat cu flăcările. Valurile de 3 metri au inundat subsolul Centrului Medical Langone, fiind nevoie de evacuarea a 260 de bolnavi. Pagubele produse de uragan sunt estimate, până acum, la 10-20 de miliarde de dolari. CITIŢI ŞI:

  • EXCLUSIV EVZ. O româncă în mijlocul URAGANULUI SANDY. O poveste spectaculoasă şi IMAGINI IMPRESIONANTE de la faţa locului
  • Harta zonelor în care face prăpăd uraganul Sandy
  • AVERTIZARE: URAGANUL SANDY ar putea fi CATASTROFAL pentru SUA