Violenţele au început în cursul zilei de miercuri şi care s-au prelungit până noaptea. Peste 200 de persoane şi-au cărat pumni şi picioare sau s-au lovit cu ce au avut la îndemână. Mai multe persoane au fost rănite, conform aceloraşi surse, însă bilanţul exact nu era cunoscut încă joi dimineaţă. Circa 50 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a reinstaura calmul.

Motivul disputei nu este clar deocamdată, însă, potrivit Morgenpost, refugiaţii s-ar fi certat din cauza duşurilor.

Potrivit pompierilor, cele două grupuri au folosit bare de fier şi au aruncat cu pietre. În confruntări au fost distruse scaune şi paturi.

Mai multe certuri au avut loc recent în Germania în centre pentru refugiaţi unde imigranţii s-au ciocnit din cauza problemelor legate de suprapopulare şi a stresului de după drumul lor.

Marţi, două persoane au fost rănite la Dresda într-o bătaie între sirieni şi pakistanezi. Duminică, 14 persoane au fost rănite într-un centru pentru refugiaţi din apropiere de Kassel, unde 70 de pakistanezi şi 300 de albanezi au intrat în conflict.

Germania are dificultăţi în a caza sutele de mii de imigranţi care au ajuns pe teritoriul său de la începutul anului. Berlinul se aşteaptă la un număr cuprins între 800.000 şi un milion de refugiaţi în 2015.

Potrivit Ministerului de Interne din landul Bavaria, principal punct de intrare în Germania pentru imigranţi, între 270.000 şi 280.000 de solicitanţi de azil au ajuns în această ţară numai în cursul lunii septembrie, de trei ori mai mulţi decât pe întreg anul 2014.