RADET-ul merge pe minus de ani buni, iar pierderile sunt decontate, ca de fiecare dată, de buzunarele consumatorilor. Administratorii dau vina pe conductele vechi de aproape o jumătate de secol și spun că din cauza proastei infrastructuri se ajunge la 1,3 miliarde de litri de apă caldă pierderi lunare! Potrivit știri.tvr.ro, cifrele aparțin administratorului judiciar al ELCEN, care a verificat situația RADETULUI.

Astfel, susțin aceștia, pentru a compensa pierderile RADET, ELCEN trebuie să asigure apă de adaos, după cum urmează: 1225 de tone pe oră pe timp de vară și 1835 de tone pe oră în sezonul rece, când valorile maxime pot ajunge și până la 2600 de tone/h. Cine plătește pentru pierderile RADET? Cine achită în final factura apei furnizate suplimentar de ELCEN pentru a acoperi pierderile RADET?  În ambele cazuri, răspunsul e unul singur: consumatorul!

Reprezentanții administratorului judiciar al ELCEN au și un avertisment. Același, de ani de zile: dacă Primăria Capitalei nu va plăti urgent 3,5 miliarde de lei, reprezentând o datorie mai veche către compania de termoficare, atunci bucureștenii rămân fără apă caldă în mijlocul iernii!