De exemplu, la nivelul judeţului Galaţi, cea mai mare concurenţă la admiterea în liceu s-a înregistrat în acest an la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi, la specializarea matematică-informatică, unde s-a intrat cu 10.
La polul opus, cele mai slabe rezultate au fost înregistrate la Liceul Tehnologic "Ovid Caledoniu" din Tecuci, unde un elev a fost admis cu 3.78, la Liceul "Anghel Saligny", unde s-a intrat cu media 3.80, dar şi la Liceul din Pechea- 3.82 şi la Liceul Industrial Tecuci – 3.85.
La nivelul acestui judeţ, 4.182 de elevi absolvenţi de gimnaziu au obţinut un loc la liceu, în timp ce 19 au rămas nerepartizaţi întrucât n-au avut suficiente opţiuni.
Nici în judeţul Sălăaj, lucrurile nu sunt cu mult diferite. Cea mai mare medie de admitere în liceu în judeţul Sălaj a fost 10 şi s-a înregistrat la Colegiul Naţional "Silvania" din Zalău, în timp ce media cea mai mică a fost 3,36, la Liceul Tehnologic Nr.1 din Sîg, specializarea mecanică.
De asemenea, cu medii mici s-a intrat şi la Liceul Tehnologic Nr.1 Nuşfalău, 3, 51, la specializarea mecanică, la Liceul Tehnologic "Octavian Goga" din Jibou- 3,53, specializarea industrie textilă şi pielărie, dar şi la Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu" din Şimleu Silvaniei – 3,72, la specializarea fabricarea produselor de lemn.
Şi în Bucureşti există licee unde s-a intrat cu note de 3: Liceul Tehnologic "PETRU PONI"     (Tehnic, Chimie industriala) – 3.70, Colegiul tehnic mecanic "GRIVITA" (Tehnic, Mecanica) – 3.69, Liceul Tehnologic "DRAGOMIR HURMUZESCU" (Tehnic, Mecanica) – 3.65, Colegiul TehnicC "DIMITRIE LEONIDA" (Tehnic, Mecanica) – 3.63, Liceul Tehnologic "ELIE RADU" (Tehnic, Mecanica) – 3.62, Colegiul Tehnic "IULIU MANIU" (Tehnic, Electric) – 3.59, Liceul Tehnologic "NICOLAE TECLU" (Tehnic, Chimie industriala) – 3.58 şiLiceul Tehnologic "TIMPURI NOI" (Tehnic, Mecanica) – 3.33.