Centrul regiunii Krasnodar este practic sub ape, ca urmare a ploilor abundente din ultima vreme. Imaginile de acolo sunt deosebit de impresionante: case şi mașini inundate, copaci rupți. În cea mai mare parte a localității, apa are 20 de centimetri adâncime.  Nu mai puțin de 30 de străzi au fost complet inundate și nu puteau fi traversate. De asemenea, furnizarea de curent electric s-a întrerupt. Din fericire, nu există victime. Meteorologii au emis un avertisment de furtună și ploi torențiale pentru următoarele două zile.

Postate pe rețelele de socializare, imaginile din această zonă a Rusiei îi arată pe locuitorii de acolo în cele mai diverse ipostaze. Unii se plimbă cu caiacul, alţii fac plajă în mijlocul apei, în timp ce un tânăr s-a aruncat ca în valuri într-un loc în care apa este adâncă de circa un metru şi a început să înoate.

Aceste inundații catastrofale s-au produs la circa nouă luni după cele care au avut loc, tot acolo, în octombrie 2018. Atunci,  în urma inundaţiilor provocate tot de niște ploi torenţiale,  în localităţile Apseronsk şi Tuapse au murit şase persoane. Anul trecut, autoritățile locale au anunțat că peste 1.800 de case şi aproximativ 6.000 de locuitori au fost afectaţi de inundaţiile care ș-au abătut asupra celor două localităţi, precum şi asupra oraşul balnear Soci de la Marea Neagră, unde a fost declarată starea de urgenţă iar transportul feroviar spre această direcţie a fost suspendat. În afară de asta, inundațiile de anul trecut au avut și efecte economice. ,,Transneft”, compania care gestionează conducta rusă de petrol, a anunţat că extracţiile în tronsonul Tijoretsk-Tuapse au fost întrerupte în urma unei avarii produse la conductă.