Închisoarea în care deținuții trebuie să asculte aceeași muzică în fiecare dimineață

Închisoarea în care deținuții trebuie să asculte aceeași muzică în fiecare dimineață Sursa foto: Arhiva EVZ

Un deținut dintr-unul dintre cele mai severe centre de detenție preventivă din Rusia a declarat că în fiecare dimineață trebuie să asculte aceleași melodii ale lui Bon Jovi și AC/DC, pe repeat.

Newsweek a fost primul care a relatat despre lista de redare repetitivă. Grigory Melkonyants, un deținut, a declarat că aceasta este difuzată prin difuzoare la centrul de detenție preventivă Kapotnya-7.

Melkonyants a fost încarcerat în luna august. El este unul dintre liderii Golos, o organizație care supraveghează alegerile. În august 2021, Rusia l-a acuzat pe acesta că ar fi un agent „străin”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autoritățile ruse l-au reținut pe Melkonyants pentru că au spus că lucra cu grupuri internaționale „nedorite”. El a trimis melodiile sub forma unei liste de redare Spotify într-un mesaj Telegram de luni.

„Grigory Melkonyants, care a petrecut 100 de zile într-un centru de detenție preventivă, a înregistrat ce melodii sunt difuzate dimineața la radioul intern din centrul de detenție preventivă”, se arată în mesaj.

„Această listă de redare se repetă zi de zi, lună de lună”, se arată în mesaj. „Ele sunt auzite în fiecare dimineață de mii de ruși care așteaptă să fie judecați, inclusiv de deținuți politici”.

Alexei Navalny, în aceeași închisoare

Acesta le spunea oamenilor că melodiile au fost adăugate la o listă de redare publică „pentru ca voi să înțelegeți cum se simt”.

„It's My Life” și „One Wild Night” de Bon Jovi se numără printre melodii, precum și „Thunderstruck” de AC/DC și cântece patriotice rusești.

Este ciudat că există și trei melodii ale artistului american Moby.

Liderul opoziției ruse, Alexei Navalny, care a fost condamnat pentru peste zece ani a fost deținut și în Kapotnya-7. Un alt fost deținut este Ilya Yashin. În august 2022, el a scris pe Facebook despre perioada petrecută în centrul de detenție, numindu-l un „regim roșu” strict.

Alexei Navalnîi

Putin, umilit de cel mai mare rival al său. „Navalny” câștigă Oscarul pentru cel mai bun documentar. Alexei Navalnîi, victorie din închisoare

Un alt deținut, fost politician, s-a plâns și el de condiții

Iashin, un politician de opoziție care a fost arestat în luna iunie a anului trecut, a vorbit despre condiții. Pentru a explica cum era situația, el a folosit cazul unui coleg de celulă care a fost pus în izolare pentru că s-a ridicat din pat pentru și face ceai.

Un grup rus pentru drepturile omului numit Public Verdict spune că centrele de detenție preventivă din Rusia sunt adesea prea aglomerate, nu au suficiente cadre de îngrijire medicală sau de curățenie și nu au suficient flux de aer. Sursa: businessinsider.com