Un prizonieri care a reușit o evadare spectaculoasă dintr-o închisoare din Peru, după ce schimbat locul cu fratele lui, a fost prins de polițiști.

Arestarea lui marchează finalul unui an, în care Alexander a fugit de autorități. El era condamnat la 16 ani de închisoare pentru abuz sexual asupra unui copil și jaf, când fratele lui geamăn, Giancarlo, l-a vizitat în ianuarie 2017.

Alexander Delgado Herrera l-ar fi drogat pe Giancarlo și a făcut schimb de haine cu el,înainte de a ieși pur și simplu din închisoare, scrie The Guardian.

Pentru că nu s-a știut la început ce s-a întâmplat, Giancarlo a fost anchetat în prima fază pentru că l-a ajutat pe fratele lui să evadeze, dar ulterior procurorii au renunțat la acuzațiile împotricva lui, a scris El Pais.

„Astăzi a fost recapturat violatorul care în 10 ianuarie 2017 a fugit din Piedras Gordas, unde fusese înlocuit de fratele lui”, a anunțat Ministerul de Interne. „Fratele lui a fost în închisoare în locul lui, dar azi Delgado Herrera a fost arestat”.

Autoritățile îl urmăreau de câteva luni și l-au localizat în fața unei clădiri din cartierul Callao. Bărbatul a încercat să fugă atunci când i-a văzut pe agenții de poliție, dar a fost prins rapid.

Bărbatul a susțint că a inventat modul inedit de a evada pentru că voia să-și vadă mama. Ministerul de Interne a oferit o recompensă de 20.000 de nuevo sol (circa 6.120 de dolari) pentru informații care pot conduce la prinderea lui.

 Autoritățile erau uimite de evadarea tânărului: „Este incredibil – în 12 ani nimeni nu a reușit să scape din Ancon I”, spunea fostul ministru al Justiției, Marisol Pérez Tello.