Detalii șocante despre armata lui Vladimir Putin! Rusia va pierde războiul cu Ucraina. Greşeli uriaşe

Detalii șocante despre armata lui Vladimir Putin! Rusia va pierde războiul cu Ucraina. Greşeli uriaşe Sursa: captură video ITV

Armată rusă nu pare a fi fost pregătită pentru un război, cel puțin nu pentru unul de durată. Materialele lăsate în urmă de soldați în timpul retragerii din Mikolaiv arată că unele au fost produse pe vremea URSS, când mulți dintre cei care luptă acum pentru Putin nici măcar nu erau născuți.

Detalii șocante despre nivelul de pregătire al armatei ruse au ieșit la iveală după un asalt eșuat asupra orașului Mikolaiv, din sudul Ucrainei. Atacul a fost respins de forțele armate ucrainene, potrivit unui anunț oficial venit de la Kiev.

În timp ce unii militari ruși au căzut prizonieri, alții au lăsat în urmă arme și echipamente în timpul retragerii din zonă. Potrivit postului de televiziune ITV, rușii au lăsat în urmă niște pachete misterioase, care s-au dovedit a fi pline cu bandaje vechi de 45 de ani. Nu se știe dacă acestea sunt sau nu expirate, deoarece pe cutii cu apare niciun termen de valabilitate.

Este scris doar atât:  „Ministerul Industriei Textile din Republica Sovietică Federativă Socialistă Rusă. Fabrica de textile din Gorodiși. Bandaj medical steril. Preț – 65 copeici, produs în 1978″.

Ne puteți urmări și pe Google News

Greu de crezut însă că după mai bine de patru decenii aceste bandaje mai pot fi sterile sau și-ar fi putut păstra proprietățile referitoare la elasticitate și etanșeitate.

Armată nepregătită

Însă ce au lăsat în urmă soldații ruși când s-au atras arată că vorbim despre o armată învechită, slab echipată și nepregătită pentru un război, spus jurnaliștii ITV. Nu este însă primul semnal de acest gen. În ultimele săptămâni au apărut mai multe informații potrivit cărora unele dintre rațiile de alimente ale armatei ruse erau expirate de șapte ani. Potrivit aceleași surse se poate trage și concluzia că rușii nu au fost pregătiți pentru un război de durată și nu se așteptau la o rezistență atât de puternică din partea Ucrainei.

Rachetele rușilor nu sunt de mare precizie

Oficialii americani, au anunțat sub protecția anonimatului că în jur de 60% dintre rachetele ghidate de mare precizie ale Rusiei nu și-au atins ținta în Ucraina, informează Reuters. Aceasta ar putea fi o explicație cu privire la faptul că trupele ruse înaintează greu pe frontul de luptă deși au dislocat forțe armate impresionante.

Experții au spus pentru sursa citată că orice rată de eșec peste 20% este considerată extrem de ridicată. Potrivit mai multor oficiali americani din domeniul Apărării, Pentagonul estimează că Rusia a lansat peste 1.100 rachete de toate felurile de când a început războiul. Nici blindatele rușilor nu au fost performante ele fiind distruse cu ușurință de armele antitanc al armatei ucrainene.