Gabriela Puricoi, 32 de ani, mama a două fetițe, s-a despărțit de cel care avea să fie ucigașul său pe 15 octombrie și s-a mutat la părinții săi. Două săptămâni mai târziu, Toderică, înnebunit că femeia nu-i mai răspunde la telefon, a dat pe gât câteva pahare de vin și coniac, într-un bar din apropierea casei foste iubite, așteptând ca aceasta să-și facă apariția în zonă, scrie ziarul local Ziarul Evenimentul de Iași.
Când a văzut-o, s-a repezit la ea, încercând să o convingă să se împace, dar femeia l-a refuzat. În câteva clipe, omul a trecut la amenințări. „Văzând că victima nu acceptă împăcarea, inculpatul a împins-o într-un gard, ameninţând-o că o va tăia pe faţă”, a explicat Carmina Pascal, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.
Țipetele victimei au fost auzite de trecători, care au sunta la 112, dar agresorul i-a acoperit repede gura și a tras-o spre o liziră.
„Inculpatul a venit deasupra şi a înţepat-o pe femeie cu vârful cuţitului în gât, după care, cu deosebită forţă, a tăiat-o până la vertebrele cervicale. Victima a murit pe loc, din cauza hemoragiei”, a adăugat Carmina Pascal.
Toderică a ieşit apoi printre blocuri şi a aruncat cuţitul într-o gură de canal. N-a avut nicio remușcare, dovadă faptul că s-a dus la un chef, împreună cu un amic. „Inculpatul i-a povestit prietenului că şi-a ucis concubina, iar cum acestuia din urmă nu-i venea să creadă, i-a propus să-i arate locul. Cei doi s-au întors în zonă şi inculpatul i-a indicat prietenului direcţia, însă acesta nu a găsit locul crimei. Când s-a întors, dispăruse şi inculpatul, aşa încât a sunat la 112”, a conchis Carmina Pascal. În faţa anchetatorilor, Toderică şi-a recunoscut crima. El a fost acum trimis în judecată pentru omor calificat.