Evenimentul Zilei > Justitie > Detalii INCENDIARE despre sumele luate de Sorin OPRESCU, ca MITĂ. MILIOANE de EURO la mijloc
Detalii INCENDIARE despre sumele luate de Sorin OPRESCU, ca MITĂ.  MILIOANE de EURO la mijloc

Detalii INCENDIARE despre sumele luate de Sorin OPRESCU, ca MITĂ. MILIOANE de EURO la mijloc

Fostul șef al Administrației Cimitirelor, Bogdan Popa, a declarat în fața magistraților de la Tribunalul București despre sumele de bani primite de diferiți patroni de firme și despre banii pe care i-a oferit fostului primar general, Sorin Oprescu.

Potrivit flux24,  sumele de bani pe care șeful Cimitirelor le-ar fi primit ar fi fost de circa 400.000 de de euro în schimbul a câtorva contracte publice. Dar declarațiile nu se opresc aici. Bogdan Popa i-ar fi oferit lui Sorin Oprescu chiar un milion de euro, la locuița edilului din comuna ilfoveanp Ciolpani.

"În 80-90% din situaţii Ion Niţă şi Romeo Albu îmi remiteau sumele de bani, prin virament bancar. Erau remise în aceeaşi zi şi, din câte îmi amintesc, inculpatul Claudiu Bengalici remitea sumele la o săptămână. Sumele de bani, le remiteam la rândul meu în aceeaşi zi sau maxim la 2-3 zile, inculpatului Sorin Oprescu, inculpatului Mircea Constantinescu. La sfârşitul anului 2012, începutul lui 2013 a venit la mine Ion Olteanu, reprezentant al unei firme, care mi-a spus că a vorbit cu Oprescu pentru acest contract şi că îmi va da 10% mită din valoarea acestuia. La rândul meu, am verificat acest lucru, am mers şi am discutat cu Oprescu şi acesta mi-a spus "Ok, dă-i drumul". Structura mitei era 33% pentru martorii denunţători., 45% către Oprescu, 10% la Constantinescu şi restul la mine", şi-a început Bogdan Popa, fostul şef al Administraţiei Cimitirelor declaraţia în faţa judecătorilor.

Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, este unul dintre cei trei inculpaţi din dosarul lui Sorin Oprescu care au cerut acord de recunoaştere a vinovăţiei la primul termen al procesului în care fostul edil este acuzat de luare de mită.

Cereri similare au făcut și Florin Şupeală, fost director adjunct al Centrului al Palatelor Brâncoveneşti şi Romeo Albu, administrator societăţi comerciale.

"În 2013 am fost la Ciolpani de patru sau cinci ori în perioada aprilie-august să îi dau mită lui Oprescu, însoţit de Albu Romeo. Mita era colectată de la Ion Niţă. Mita şi discuţiile erau purtate de mine cu Oprescu. Albu nu a fost de faţă. Albu stătea în maşină, eu vorbeam cu Oprescu. Nu era nimeni de faţă. Doar Cristian Stanca era în camera alăturată împreuna cu menajera lui Oprescu. În 2013, mita dată lui Oprescu de patru-cinci ori a fost de câte 50.000 de euro de fiecare dată", a mai declarat Bogdan Popa.