Potrivit presei italiene, poliţia a reuşit să-l reţină în localitatea italiană Treviglio, pe A.B., cetăţean albanez, în vârstă de 40 de ani, dat în urmărire de 4 luni. Bărbatul, despre care se crede că are legătură cu crima din Albania, a fost identificat după amprente. În momentul arestării, acesta avea documente false asupra sa, scrie ecodibergamo.it.

Poliţia italiană susţine că bărbatul face parte dintr-un cartel italo-albanez al traficanţilor de cocaină, care acţionează pe teritoriul italian.

Albanezul a folosit în perioada în care a fost căutat de poliţie, nu mai puţin de 7 pseudonime. Acestea erau alese din lumea cinematografiei, pentru a nu se da de gol şi a induce în eroare interceptările telefonice ale poliţiei italiene. Printre numele folosite de traficant se află: Tarzan, Ciccione, Bimbo.

Acţiunea poliţiei italiene face parte din „Operazione Cocash”, o amplă desfăşurare de forţe a carabinierilor, iniţiată în anul 2013, pentru anihilarea unei reţele de traficanţi de cocaină.

Pe 31 decembrie 2018, doi albanezi, în vârstă de 34, respectiv 56 de ani, și un turc, în vârstă de 51 ani, au fost împușcați, în stil mafiot, în Albania. Aceștia aveau afaceri în România și veniseră în Albania să petreacă împreună Revelionul. Mașina în care să aflau a fost ciuruită de gloanțe. Aceasta avea numere de Argeș.

Cei trei bărbați au murit pe loc, iar motivul crimei a rămas necunoscut. Potrivit presei de la Tirana, crima a avut loc în localitatea Bradashesh, din judeţul Elbasan. Se pare că cei trei bărbați fiind în în război cu traficanți de droguri și proxeneți.

Endrit Dylgjeri şi unchiul acestuia, Arben Dylgjery , cei doi albanezi asasinaţi, dețineau afaceri în judeţul Argeş, în zona oraşului Câmpulung Muscel. Alături de aceștia a mai fost omorât şi cetăţeanul turc Erdal Duranay, care era administratorul unei firme în a cărei proprietate se află şi fostul Combinat de Fire şi Fibre Sintetice din Câmpulung, conform observator.tv.

Unul dintre albanezi avea între altele o spălătorie auto în Câmpulung Muscel, județul Argeş.

Cei trei bărbați e aflau într-un vehicul Range Rover cu numere de Argeș când s-a tras asupra lor. Mașina a fost ciuruită de gloanțe și bărbații au murit pre loc.

Albanezul Endrit Dylgjeri a fost arestat în decembrie 2013 în Italia, pentru trafic de droguri. Poliția i-a confiscat atunci 2,5 kg de cocaină. Acesta se pare că a fost ținta asasinatului deoarece nu mai puțin de 18 gloanțe au fost găsite în corpul său. În cetățeanul turc, care se afla pe ancheta din spate, au fost găsite 7 gloanțe.

 

 

Te-ar putea interesa și: