În ultimele şase ierni, judeţul Vrancea, la şefia căruia se află Marian Oprişan (PSD), a fost deszăpezit de către firma SOTIREX. Cel care a controlat această firmă, la începuturile ei, a fost actualul deputat PSD de Vrancea Victor Roman. După ce a fost ales consilier judeţean în cadrul CJ Vrancea din partea PSD, în 2008, Victor Roman i-a cedat acţiunile partenerei sale, Angela Munteanu. Aceasta este în prezent unicul acţionar al firmei, iar soţul ei, Mihai Munteanu, este director executiv.
10,4 milioane de lei în trei ani
Munteanu a declarat EVZ că societatea pe care o conduce a câştigat contractele de deszăpezire din ultimii şase ani de la CJ Vrancea. Întrebat cum de a reuşit să câştige pe bandă rulantă atâtea contracte, managerul SOTIREX ne-a explicat: "Foarte greu. Cred că am convins prin seriozitate, calitatea muncii prestate şi dotări". Întrebat dacă deputatul PSD Victor Roman a fost acţionar al SOTIREX, Mihai Munteanu a răspuns: "O fi fost înainte să vin eu în această firmă. Dar asta n-are nicio legătură cu câştigarea contractelor". Valoarea totală a ultimelor trei contracte câştigate de către SOTIREX de la CJ Vrancea este de 10,4 milioane de lei.
Oprişan: "Care e problema?"
Rugat să explice cum reuşeşte să câştige SOTIREX toate contractele de deszăpezire şi dacă acestea au o legătură cu faptul că în firmă a fost acţionar deputatul PSD Victor Roman, Marian Oprişan, preşedintele CJ Vrancea, ne-a declarat: "Licitaţiile sunt licitaţii. Dacă se prezintă două firme, iar una e mai bună, care e problema? Voi, ăştia de la Bucureşti, nu ştiţi nimic. Dacă Victor Roman a fost acţionar la firma asta, care e problema?"
Licitaţiile la Brăila, câştigate de TANCRAD
La CJ Brăila, unde preşedinte este liderul PSD al acestui judeţ, Gheorghe Bunea Stancu, contractele pentru deszăpezire au fost atribuite firmei TANCRAD. Ultimele trei ierni au adus în contul firmei 7,5 milioane de lei. Firma aparţine lui Cătălin Cristian Stăncic şi Adrianei Elena Stăncic, apropiaţi ai PSD.
La Buzău, contractele sunt anchetate de DNA
Victor Mocanu, fostul preşedinte al CJ Buzău, a fost cercetat de procurorii DNA pentru atribuirea şi derularea contractelor de deszăpezire a drumurilor judeţene pentru iernile 2009 şi 2010. Anchetatorii au descoperit că societatea care a câştigat contractele, Conferic SRL, a funcţionat ca paravan pentru firma controlată de ginerele lui Mocanu. Concret, Conferic, firma desemnată câştigătoare, a încheiat un contract de închiriere a 25 de utilaje pentru deszăpezire cu Baum Construct SRL, firmă unde era asociat şi Daniel Drăgan, ginerele lui Mocanu.

Te-ar putea interesa și: