Noi destinații care vor face posibile legături cu aeroporturi importante din Europa, respectiv Londra-Stansted, Berlin, Dusseldorf-Weeze, precum şi frecvenţe mărite operate de compania aeriană RyanAir spre destinaţiile: Bucureşti, Milano-Bergamo, Bruxelles Charleroi, Frankfurt-Hahn, vor fi active de la 1 septmebrie. Biletele au fost puse deja în vânzare. De asemene, începând cu 1 octombrie 2016, pasagerii vor curse directe spre Iaşi şi Cluj, operate de compania aeriană Blue Air.

Traficul aerian a continuat să crească îm primul semestru din an la Aeroportul Internaţional Timişoara. În perioada ianuarie-iunie 2016, aeroportul a înregistrat 469.847 pasageri, cu 8% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. O creştere însemnată de 10% a înregistrat şi numărul de mişcări aeronave, în perioada ianuarie-iunie 2016, respectiv 6.053 faţă de 5.493 mişcări aeronave înregistrate în primele şase luni ale anului 2015. Destinaţiile preferate de pasageri au fost Bucureşti, Munchen, Londra şi Bergamo. De anul acesta au fost însă introduse destinaţii noi, spre Eindhoven (Olanda) şi Bodrum (Turcia).

În aceeaşi perioadă, traficul de marfă a înregistrat o creştere cu 60% faţă de anul precedent, fiind procesate 1.847 tone.

”Cifra de afaceri a Aeroportului a crescut cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015, în condiţiile în care cheltuielile au rămas la acelaşi nivel, iar rata de profitabilitate s-a mărit de la 9 % la 21 %”, spun oficialii AIT.