Evenimentul Zilei > International > Destin SINISTRU. Detaliul care ar fi putut SALVA VIAŢA celor 16 ELEVI germani de la bordul avionului PRĂBUŞIT
Destin SINISTRU. Detaliul care ar fi putut SALVA VIAŢA celor 16 ELEVI germani de la bordul avionului PRĂBUŞIT

Destin SINISTRU. Detaliul care ar fi putut SALVA VIAŢA celor 16 ELEVI germani de la bordul avionului PRĂBUŞIT

Printre cei 150 de oameni care şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii avionului Airbus A 320, aparținând companiei Germanwings, se aflau şi 16 elevi germani.

ACCIDENT AVIATIC GRAV. Un Airbus 320 cu 150 de oameni la bord s-a PRĂBUȘIT în sudul Franței. A fost găsită una dintre cutiile negre ale avionului | VIDEO & IMAGINI de la operaţiunile de căutare 

Elevii din oraşul Haltern-am-See, situat în apropiere de Dusseldorf, erau înscrişi împreună la ora de spaniolă şi se întorceau după o vacanţă de o săptămână la Barcelona. Ei au fost, însă, pe punctul de a pierde avionul, după ce unul dintre elevi şi-a uitat paşaportul, conform Daily Mail.

Cu toate acestea, familia la care au fost cazaţi s-a oferit să o transporte la aeroport, în mare grabă, pe adolescenta care şi-a uitat actele, evitând, astfel, ca toţi cei 16 elevi să piardă avionul morţii.

“Aceasta este, fără îndoială, cea mai neagră zi din istoria oraşului nostru”, a declarat primarul localităţii  Haltern-am-See, Bodo Klimpel.

Avionul efectua o cursă pe ruta Barcelona – Dusseldorf. Aeronava a dispărut de pe radar deasupra Alpilor Francezi. Ulterior au apărut şi primele fotografii cu epava avionului făcut praf în munţi, precum şi un filmuleţ cu avionul prăbuşit în sudul Franţei.

Autoritățile franceze au trimis mai multe echipaje de salvare la locul tragediei, însă, din cauza condiţiilor geografice din zonă, există șanse minime de a fi descoperiți supraviețuitori.

Acesta este primul accident în care este implicată o companie aeriană low-cost din Europa.