Despre moarte. Ghid de tanatogeneză COVID-19. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Despre moarte. Ghid de tanatogeneză COVID-19. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Adoptă un stil liberal în această zi de marți, trei ceasuri rele. Adică spune fiecăruia şi oricui că are dreptate, la serviciu şi acasă. Apoi fă tot cum te taie capul!

11 august

 

Despre moarte. Ghid de tanatogeneză COVID-19. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Pe 11 august s-au născut Alex Haley, Hulk Hogan, Phillippe Agostini, Peter Cushing, Teodor Mazilu, Modest Morariu.

În calendarul creştin-ortodox, pe 10 august sunt Sfinţii: Lavrentie, Sixt din Roma şi Ipolit, iar pe 11 august sunt Sfinţii: Nifon, Patr. Constantinopolului, Arh. Evplu. Nimic în ”Kalendar”.

Doamnelor și domnilor, dragi lupi, padawani și hobbiți, mereu, când ajungem, în timpul anului, la 11 august, vă spun o poveste, completată cu ce mai aflu înte timp. Nu știu cât este adevărată, dar este frumoasă și pilduitoare. Este despre muzică.

 “Evenimentul Zilei” din 11 august a fost cel din 1942, indubitabil. Aşa spune “Book of Days”, pagina 399. Evenimentul din 11 august 1942  a fost interpretarea celei de a şaptea simfonii, în si major, a lui Dmitri Dimietrevici Şostakovici, "Leningradskaia", cântată în piaţa centrală din Leningrad, pentru prima dată în aer liber în oraşul erou, de o mulţime pestriţă de muzicanţi de excepţie, din toate orchestrele marelui oraş, ba din tot URSS. Era război, blocada Leningradului.

Șostakovici s-a născut în Sankt Petersburg, devenit, după revoluția bolșevică, Leningrad. Compozitorul rus își iubea mult orașul natal, se spune că este splendid, eu am ratat prilejul să-l vizitez. Când nemții au ajuns aproape de oraș, Dmitri s-a prezentat la comisariat ca să primească o armă și să plece pe front. Dar a fost recunoscut. ”Tovarășe Șostakovici, arma dumneavoastră este muzica. Nu putem să vă încorporăm nu aveți vederea bună” (Șostakovici purta niște lupe de +10)

Totuși, Șostakovici a devenit pompier voluntar. Există o fotografie cu el în pufoaică și purtând cu greu în brațe un proiectil neexplodat german. Dar nu a uitat ce i-a spus comisarul. A început să compună o muzică epică, optimistă, mobilizantă, simfonia a șaptea. Primele trei părți le-a compus la Leningrad, iar restul în refugiu, la Samara. Premiera mondială a superbei Simfonii a Șaptea în Si Major a fost la Samara, pe atunci orașul Kuibâșev, în interpretarea celebrei orchestre a Bolșoi Teatr. Apoi a fost interpretată de cea mai bună filarmonică din lume, cea din Londra și apoi la New York.

În luna mai 1942 faimosul dirijor Karl Eliasberg a vrut să interpreteze Simfonia a șaptea la Leningrad, dar, vai, din toată Orchestra Radio din Leningrad au mai răspuns la apel doar 14 muzicieni. Dar, zvonul s-a răspândit în tot URSS, susținut de comisari, care au vazut în eveniment un mod de a ridica moralul populației decimate și înfometate. Spre Leningrad au pornit interpreți din toată țara, cu arma în mâini și cu vioara la spate. S-au făcut mari eforturi pentru transportul lor.