O carte-obiect, recent apărută, e subiectul conferinţei din această seară, de la Muzeul Municipiului București. Cătălin D. Constantin, editorul cărții, a fotografiat ferestrele caselor vechi din București.
Pentru fiecare fotografie de fereastră există în carte o poveste. Scriitori, istorici, arhitecți, actori, medici, antropologi, jurnaliști, personalități de profesii diferite au imaginat, pentru o fotografie pe care și-au ales-o, o poveste. Volumul e o invitație la o plimbare la pas prin București, cu ochii atent la detalii. La întâlnire vor participa şi unii dintre autorii textelor. Conferința va fi susținută de Cătălin D. Constantin și începe la ora 19:00.
Cătălin D. Constantin este editor de carte, predă cursuri și seminare la departamentul de studii culturale și antropologie al Facultății de Litere de la Universitatea din București, este redactor la revista „Cultura”, unde coordonează paginile de antropologie. A coordonat mai multe colecții de beletristică și a mai multe albume de fotografie dedicate patrimoniului cultural românesc. Teza de doctorat, publicată în 2013, a avut ca temă viața cotidiană în orașele românești la începutul secolului al XX-lea, pornind de la jurnale inedite de epocă ale unor personaje anonime, pe care le-a colecționat de-a lungul timpului. Îmbinând pasiunea pentru fotografie cu plăcerea de a scrie și de a călători, a susținut în 2014 un al doilea doctorat, în Arhitectură, având ca temă piețele orașelor din Europa și simbolismul lor.
Intrarea la conferinţă costă 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiilor organizate la Palatul Suţu.