Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Despre câte-n lună şi-n stele cu pescarul Liviu Dragnea
Despre câte-n lună şi-n stele cu pescarul Liviu Dragnea

Despre câte-n lună şi-n stele cu pescarul Liviu Dragnea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, s-a întors de la partida de pescuit oceanic cu poftă de viaţă politică.

Aproape niciun subiect care a fost pe agenda publică în ultima vreme nu a scăpat, ieri, judecăţii sale. Impresia pe care o lasă este că fără el nimic nu se mişcă în ţară. Până nici soarele nu vrea să ni se arate fără voie de la şeful PSD.

Rămâne cercetătorilor minţii umane să stabilească dacă este vorba de o strategie de imagine sau de ceva mai grav care ar necesita tratament. Spectacolul pe care ni-l oferă la televizor este de râsu-plânsu, sau vorba ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu care ne-a pricopsit: „Ne bucură faptul că ploile au cuprins toată ţara pentru că solul şi plantele au nevoie de apă, dar ne întristează aceste fenomene extreme”. Dar, ca să vedem ce alte fenomene extreme ne mai aşteaptă, să luăm pe rând zisele marelui om politic pe care ni l-a dăruit Teleormanul. Abia întors din ţările calde, a observat că ministrul Justiţiei întârzie foarte mult cu pachetul de propuneri pentru îmbunătăţirea situaţiei din penitenciare, care trebuie inclus în legea graţierii. Drept consecinţă, a anunţat că o să ceară o audienţă la ministrul Tudorel Toader ca să-i explice că „Parlamentul nu e anexa Guvernului”. Să priceapă şi eminentul profesor universitar şi fost judecător la Curtea Constituţională cum stă treaba cu statul de drept şi cine e jupânul. Tot în această marjă a avut şi o profeţie: „Până la urmă legea graţierii o să fie aprobată tacit”. Dar şi o ameninţare. Întrebat dacă ministrul Justiţiei mai are susţinerea PSD, a răspuns: „Nu poţi să beneficiezi de susţinere la nesfârşit”.

Despre lupta împotriva corupţiei ne-a spus ce i-a explicat prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans: „Nu am avut, nu avem şi nu vom avea o abordare sau vreun obiectiv în a împiedica lupta împotriva corupţiei”. E limpede, OUG 13 şi proiectul privind graţierea al lui Florin Iordache au existat doar în închipuirile unora dintre noi.

Despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), Liviu Dragnea a dat lumii de ştire că doreşte eliminarea lui.

Despre programul de guvernare, alte veşti bune: „A fost implementat şi datele economice şi macroeconomice sunt mai bune chiar decât cele pe care le estimasem noi”.

Aplauze puternice!

Despre ASF: „Nu e în regulă ce se întâmplă la acea instituţie”. Legea salarizării ne-o va explica- o în zilele următoare la emisiuni tv, pentru ca să înţelegem mai bine anumite aspecte.

Despre imunitatea parlamentară: „Ori să fie eliminată această imunitate, ori să fie mult mai bine clarificată”.

Despre arestarea preventivă în Serbia a fostului deputat social-democrat Sebastian Ghiţă a aflat de pe internet.

Despre comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, a reiterat că vrea să fie preşedintele ei.

Ne-a lăsat nelămuriţi cu impozitul pe gospodărie, dar mai e şi mâine o zi. O să fiţi surprinşi, dar nici despre Victor Ponta nu a mai zis nimic. În loc de consolare să-l ascultăm pe Frans Timmermans, care a spus ieri, la Bucureşti, că cel mai bun garant al statului de drept este poporul român, care va continua lupta anticorupţie şi după ce procesul MCV va fi încheiat în România.

E plin şi Bruxelles-ul de alde Dragnea şi Daea.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News