Evenimentul Zilei > Actualitate > Despăgubiri de un milion de euro pentru supraviețuitorii unui accident. Procesul durează de patru ani
Despăgubiri de un milion de euro pentru supraviețuitorii unui accident. Procesul durează de patru ani

Despăgubiri de un milion de euro pentru supraviețuitorii unui accident. Procesul durează de patru ani

Supraviețuitorii unui accident rutier soldat cu cinci decese vor fi despăgubiți cu suma de un milion de euro, de către compania de asigurări.

Un milion de euro este suma pe care o va primi, sub formă de despăgubiri, familia unui preot. Acesta a murit într-un accident rutier, în urmă cu patru ani, iar banii vor fi plătiți de firma de asigurări.

Tragedia s-a petrecut în 2017, pe raza unei comune din județul Suceava, Cornu Luncii. Un șofer cu o alcoolemie foarte mare, a pierdut controlul mașinii pe care o conducea și a izbit violent un alt autoturism.

În vehiculul lovit, un VW Touran, condus de preotul Gavril, se mai aflau alți șapte pasageri. Este vorba despre soția preotului, cei patru copii ai lor, sora și cumnatul preotului. Aceștia mergeau spre Iași, pentru a lua parte la manifestările religioase dedicate Cuvioasei Sf. Parascheva.

Pe drum, între localitățile Fălticeni și Gura Humorului, un şofer de 42 de ani, tată a doi copii, care conducea un VW Golf a pătruns pe contransens şi a izbit violent maşina familiei Gavril.

La data producerii accidentului, preotul Gavril avea 35 de ani şi slujea la biserica din satul Lămăşeni, comuna Rădăşeni a judeţului Suceava.

O tragedie soldată cu cinci morți

Izbitura a fost atât de puternică încât cinci persoane și-au pierdut viața în accidentul rutier. Șoferul care a provocat tragedia a murit pe loc, iar din Touran au decedat preotul Gavril, sora şi cumnatul acestuia, precum şi o fetiţă de şase ani. Au supraviețuit soția preotului, care a fost grav rănită și trei dintre copii.

În urma anchetei, poliţiştii au stabilit că bărbatul care a provocat nenorocirea avea o alcoolemie de 2,32 la mie.

După patru ani de procese, Curtea de Apel București a decis ca supraviețuitorii să fie despăgubiți cu suma de un milion de euro. Decizia este executorie, dar nu definitivă și poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Banii vor fi plătiți acum de societatea de asigurări, City Insurance S.A.