Într-un comunicat de presă transmis duminică, consilierul local PNL Răzvan Timofciuc spune că, în timp ce mii de ieșeni intră în șomaj tehnic, la societățile din subordinea Primăriei este ”desfrâu pe banii publici”.

”În timp mii de ieșeni intră în șomaj tehnic și cu toții suntem îngrijorați de veniturile noastre în viitorul apropiat, la societățile din subordinea Primăriei este desfrâu pe banii publici. Salariile directorilor și indemnizațiile membrilor din Consiliile de Administrație (CA) sunt indecente, cu atât mai mult cu cât sute de angajați de la aceste societăți vor intra în șomaj tehnic de la 1 aprilie, sub motivația că au scăzut încasările și nu mai pot fi susținute salariile întregi.

Astfel, în timp ce sute de angajați vor primi 75% din brut (fără sporuri), ceea ce înseamnă că net vor încasa aproape 50% din cât au încasat luna anterioară, cei din conducere și-au mărit substanțial salariile și indemnizațiile, și așa foarte mari”, a transmis liberalul.

Acesta a decis ca marți, în ședința Consiliului Local, când se va vota  bugetul de venituri și cheltuieli al societăților din subordinea Primăriei, va solicita reducerea la jumătate a salariilor directorilor și a celor din Consiliile de Administrație.

”Chiar și așa, veniturile medii ale directorilor ar fi de minim 7.500 lei  net / lună, iar indemnizațiile celor din CA de 2.000 lei net / lună. Dacă propunerea mea va fi aprobată, se va face o economie generală de 3.639.330 lei! Acești bani pot fi folosiți pentru măsuri în vederea prevenirii răspândirii și infectării ieșenilor cu noul COVID-19 și susținerea sistemului public de sănătate.

Provoc PSD și consilierii locali ai PSD, care se erijează că sunt de partea clasei muncitoare, să voteze propunerea mea de reducere la jumătate a salariilor și indemnizațiilor indecente ale celor din conducerea societăților din subordinea Primăriei”, a mai notat consilierul Răzvan Timofciuc.

Salarii nesimțite  din bani publici

Consilierul a făcut publică o listă cu salariile directorilor și membrilor din consiliile de administrație din subordinea Primăriei Iași:

Citadin SA – 3 directori executivi – 17.550 lei net / lună  / director și 4 membri CA – 3.546 net / lună;

Spații Publice S.A. – director general – 22.707 lei net / lună, director executiv – 19.126 lei net / lună, 4 membri CA – 6.092 lei net/ lună;

Saliubris S.A. – 1 director executiv – 26.714 lei net / lună, 6 membri CA – 5.563 lei net/ lună;

Compania de Transport Public S.A. –  4 directori executivi – 17.550 lei net / lună, 5 membri CA – 5.960 lei net / lună;

EcoPiața S.A. – 1 director – 21.645 lei net/ lună, 4 membri în CA – 2.340 lei net/ lună;

S.C. Termo Service S.A. – 1 director – 15.210 lei net / lună, 4 membri CA – 4.212 lei / net lună.