Evenimentul Zilei > Actualitate > Desfigurată la ordinele prietenului. Coşmarul unei prezentatoare TV | VIDEO
Desfigurată la ordinele prietenului. Coşmarul unei prezentatoare TV | VIDEO

Desfigurată la ordinele prietenului. Coşmarul unei prezentatoare TV | VIDEO

Viitorul strălucit al unei tinere în vârstă de 23 de ani s-a năruit numai în câteva secunde. De atât a fost nevoie pentru ca acidul să-i topească iremediabil chipul de păpuşă.

Şi nu a fost numai atât. Nu numai că faţa i-a fost desfrigurată cu acid, dar a fost şi violată.
Katie Piper, o femeie tânără, frumoasă şi cu o posibilă carieră în televiziunea britanică a fost brusc, în anul 2009, victima unui atac care i-a schimbat viaţa. Fostul ei iubit, pe care l-a cunoscut pe Facebook, a înnebunit la propriu în momentul în care aceasta l-a părăsit. Drept pentru care, a răpit-o, a violat-o şi a torturat-o. Ca şi când nu ar fi fost de ajuns, Danny Lynch, a plătit pe cineva să îi toarne acid sufuric pe faţă. Iar pentru asta, a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Gelozia a fost cea care a adus-o în pragul morţii, şi totul s-a petrecut la ordinele prietenului ei. Abia după un timp de la tragicul incident Katie Piper s-a simţit în stare să vorbească despre coşmarul prin care trece.
Viaţa i-a fost schimbată într-o zi
"Eram fotomodel şi o prezentatoare de ştiri căreia viitorul i se părea promiţător. Locuiam la Londra şi îmi plăcea viaţa mea. Însă a fost schimbată radical într-o zi când am fost violată, atacată şi apoi mi s-a turnat acid pe faţă", a mărturisit tânăra. Prietenul ei, un bărbat extrem de gelos a bătut-o şi apoi a violat-o. Nu s-a mulţumit doar cu acest lucru: a pus un prieten să o atace cu acid sulfuric.
"În urma atacului cu acid, faţa mea a fost distrusă, la fel şi ochii, gâtul, esofagul, urechile, ceafa, palmele, braţele, dar şi tot spatele. A trebuit să îmi fie puse grefe cu piele de la un donator", a mai spus Katie. ‘Danny m-a sunat în noaptea dinaintea evenimentului şi mi-a spus că mi-a pregătit o surpriză care îmi va schimba viaţa pentru totdeauna. Mai târziu mi-am dat seama pe loc că el este în spatele acestui gest", îşi aminteşte Katie.
40 de operaţii estetice
Pentru a nu arăta ca un monstru, tânăra a suferit mai multe intervenţii chirurgicale. Şi-a pierdut frumuseţea definitiv, la fel şi cariera de fotomodel sau prezentatoare TV. "Atacul mi-a schimbat viaţa. Iniţial am simţit că mi-am pierdut demnitatea, dreptul de a trăi, mi-am pierdut sufletul…Am decis să-mi spun povestea pentru ca oamenii să ştie prin ce am trecut şi să înţeleagă ce înseamnă", a mai declarat tânăra. În timpul tratamentului initial pentru arsurile de gradul trei pe care le-a suferit, Katie, care nu mai putea să vadă cu un ochi, nu putea să comunice cu părinţii ei decât în scris. În primul său bilet îşi întreba părinţii: „Am murit?". În altul, fata i-a rugat: „Omorâţi-mă".
Cu ajutorul celor din jur, Katie a reuşit până la urmă să treacă peste evenimentul care a marcat-o pe viaţă. A suferit 40 de operatii estetice şi transplanturi de piele şi a fost nevoită ca luni în şir să poarte o mască pe faţă.”Deşi cicatricele îmi vor rămâne pe viaţă, sunt extrem de fericită cu noua mea faţă frumoasă," a declarat Katie Piper. În cele din urmă Katie a pus bazele unei fundaţii umanitare care ajută victimele care au căzut prada arsurilor de orice tip să îşi recapete încrederea în sine. „Vreau ca această clinică să fie un loc în care oamenii să înveţe cum să depăşească barierele psihologice care îi împiedică să accepte faptul că au fost desfiguraţi şi să îi facă să se concentreze pe reconstruirea vieţilor lor," a mărturisit Katie.
Fostul ei prieten Danny Lynch a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru nebunia lui.
<iframe width="630" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/3_nTcB8FdzU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: