Desen MISTERIOS IMENS descoperit din aer în Siberia. Are 6.000 de ani vechime

Desen MISTERIOS IMENS descoperit din aer în Siberia. Are 6.000 de ani vechime

Un geoglif de dimensiuni considerabile în formă de elen sau cerb a fost descoperit în Rusia cu ajutorul imginile transmise de satelit. Omenii de știință spun că el ar fi fost construit în urmă cu 6.000 de ani și că la realizarea lui ar fi contribuit și copii.

Structura care are forma unui animal este localizată în apropierea lacului Zjuratkul din Munţii Ural, la nord de Kazahstan; el are un bot alungit, patru picioare şi două coarne fiind întinsă pe aproximativ 275 de metri.

Oamenii de ştiinţă au spun structura arhitecturală a geoglifului este una complexă existând și mici pasaje de trecere de-a lungul său.

Arheologii ruși au analizat locul și au ajuns la concluzia că geogliful a fost creat în neolitic, în mileniul al patrulea sau al treilea înainte de Hristos, fiind mult mai vechi decât cele de la Nazca, dn Deșertul Sechura, Peru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Recent, cercetătorii au lansat o nouă teorie legată de structura descoperită în Rusia. Bazându-se pe analiza uneltelor găsite în apropiere, se pare că la ea ar fi lucrat și copii.

”Judecând după diferența de dimensiune dintre unelte- de la 17 cm lungime și trei kilograme greutate la unele de doar doi centimetri - putem presupune că acestea erau folosite atât de adulți cât și de copii. Putem spune că toată lumea participa la realizarea acestuii elan” spune Stanislav Grigoryev de la Institutul de Istorie și Arheologie din Chelyabinsk.