Aceştia au mai dovedit că primatele pot face diferenţa dintre apă şi alcool, şi mai mult decât atât, chiar preferă băuturile cu o concentraţie de alcool crescută, scrie dailymail.co.uk

O explicaţie a descoperirii ar fi faptul că fructele fermentate au fost, foarte probabil un aliment important în alimentaţia strămoşilor.

Oamenii de ştiinţă de la Dartmouth s-au folosit în studiul lor de următoarea metodă: au supus analizei două tipuri de primate: Aye-Ayes şi Slow Loris. Le-au pus acestora în faţă băuturi alcoolice în diferite concentraţii iar acestea, după miros, au ales băutura cu cea mai mare concentraţie de alcool.

Acesta este primul studiu realizat pentru a demonstra preferinţa pentru alcool a primatelor, cu ceva timp în urmă fiindu-le  analizat comportamentul atunci când trebuia să aleagă fructe fermentate sau nu.

O altă explicaţie adusă de cercetătorii din New Hampshire este aceea că, primatele au oricum o preferinţă aparte pentru fructele fermentate, iar gustul de alcool se simte în mod natural în sucul acestora, însă şi faptul că fermentaţia reprezintă o sursă de calorii poate explica gustul primatelor pentru substanţe tari.