Evenimentul Zilei > Actualitate > DESCOPERIREA care SCHIMBĂ TOT CE SE ŞTIA PÂNĂ ACUM. Care sunt ANIMALELE care pot CONSUMA ALCOOL
DESCOPERIREA care SCHIMBĂ TOT CE SE ŞTIA PÂNĂ ACUM. Care sunt ANIMALELE care pot CONSUMA ALCOOL

DESCOPERIREA care SCHIMBĂ TOT CE SE ŞTIA PÂNĂ ACUM. Care sunt ANIMALELE care pot CONSUMA ALCOOL

Un grup de cercetători de la Universitatea Dartmouth din New Hampshire a descoperit că primatele manifestă toleranţă la alcool. Faptul că tolorează băuturile alcoolice nu este însă singurul detaliu de necrezut în studiul oamenilor de ştiinţă.

Aceştia au mai dovedit că primatele pot face diferenţa dintre apă şi alcool, şi mai mult decât atât, chiar preferă băuturile cu o concentraţie de alcool crescută, scrie dailymail.co.uk

O explicaţie a descoperirii ar fi faptul că fructele fermentate au fost, foarte probabil un aliment important în alimentaţia strămoşilor.

Oamenii de ştiinţă de la Dartmouth s-au folosit în studiul lor de următoarea metodă: au supus analizei două tipuri de primate: Aye-Ayes şi Slow Loris. Le-au pus acestora în faţă băuturi alcoolice în diferite concentraţii iar acestea, după miros, au ales băutura cu cea mai mare concentraţie de alcool.

Acesta este primul studiu realizat pentru a demonstra preferinţa pentru alcool a primatelor, cu ceva timp în urmă fiindu-le  analizat comportamentul atunci când trebuia să aleagă fructe fermentate sau nu.

O altă explicaţie adusă de cercetătorii din New Hampshire este aceea că, primatele au oricum o preferinţă aparte pentru fructele fermentate, iar gustul de alcool se simte în mod natural în sucul acestora, însă şi faptul că fermentaţia reprezintă o sursă de calorii poate explica gustul primatelor pentru substanţe tari.