Evenimentul Zilei > International > Descoperire ULUITOARE făcută de Germania despre poliţiştii italieni care l-au ucis pe autorul atentatului de la Berlin
Descoperire ULUITOARE făcută de Germania despre poliţiştii italieni care l-au ucis pe autorul atentatului de la Berlin

Descoperire ULUITOARE făcută de Germania despre poliţiştii italieni care l-au ucis pe autorul atentatului de la Berlin

Germania a renunţat la ideea de a îi decora pe cei doi poliţişti italieni care l-au omorât pe jihadistul tunisian Anis Amri, după ce a descoperit mesajele pro-fasciste postate de cei doi pe Instagram.

Germania a renunţat la ideea de a îi decora pe cei doi poliţişti italieni care l-au omorât pe jihadistul tunisian Anis Amri,  după ce a descoperit mesajele pro-fasciste postate de cei doi pe Instagram.

Luca Scata şi Cristian Movio erau luaţi în considerare pentru a primi decoraţia Bundesverdienstkreuz, însă autorităţile germane au renunţat imediat la această propunere după ce au descoperit mesajele fasciste postate de cei doi carabinieri italieni pe Instagram.

Scata (29 de ani) a postat inclusiv o fotografie în care făcea salutul nazist, alături de hashtag-ul ”romanosaluto, pe Instagram. Acest gest a fost adoptat de fasciştii italieni înainte de a fi preluat de că regimul nazist din Germania.

De asemenea, poliţistul a postat un alt mesaj fascist cu ocazia aniversării eliberării Italiei de sub ocupaţia nazistă a Germaniei.

”Nu toată lumea a dus la capăt trădarea. Mulţi au ales să rămână loiali drapelului şi să-şi dea viaţa pentru el. Eu sunt de această parte a Italiei”, a scris Scata. În 2014, Cristian Movio (36 de ani) a postat pe Instagram o sticlă de Coca-Cola cu numele ”Adolf” înscris pe etichetă, alături de un portret al lui Adolf Hitler.

”Mulţumesc, frate”, a scris Movio pe Instagram. De asemenea, cei doi carabinieri au distribuit în mai multe rânduri articole cu un conţinut xenofob de pe site-ul tuttiicriminidegliimmigrati.com, care listează toate infracţiunile comise de către imigranţi în Italia.

Luca Scata şi Cristian Movio şi-au şters conturile de pe reţelele sociale după uciderea lui Anis Amri. ”Dacă guvernul german a decis să nu-mi decoreze fiul, atunci îşi pot păstra premierul la Berlin. Nu-mi pasă”, a declarat tatăl lui Luca Scata.

Atacatorul a ucis 12 persoane, după ce a condus un camion în mulţimea de la târgul Breitscheidplatz din Berlin, fiind împuşcat mortal patru zile mai tâziu de carabinierii Luca Scata şi Cristian Movio, scrie The Guardian, citat de News.ro.