Evenimentul Zilei > Actualitate > DESCOPERIRE ȘOCANTĂ a polițiștilor de frontieră. Hoții AU CLONAT O MAȘINĂ
DESCOPERIRE ȘOCANTĂ a polițiștilor de frontieră. Hoții AU CLONAT O MAȘINĂ

DESCOPERIRE ȘOCANTĂ a polițiștilor de frontieră. Hoții AU CLONAT O MAȘINĂ

Un banal control în trafic al polițiștilor de frontieră din Galați a condus la o descoperire uimitoare. Un autoturism marca VW Phaeton, furat în urmă cu doi ani, a fost clonat și vândut în târg cu acte în regulă.

Un gălățean în vârstă de 30 de ani a avut parte de un șoc, marți, atunci când polițiștii de frontieră l-au tras pe dreapta, pe o stradă din municipiul Galați. El se afla la volanul unui autoturism VW Phaeton, înmatriculat în județul Prahova, pe care abia îl cumpărase cu 60.000 de lei dintr-un târg de mașini. După ce l-au oprit, oamenii legii, pe baza unor informații, au verificat autovehiculul. Așa a aflat tânărul gălățean că mașina sa are o „soră geamănă”, tot în județul Prahova. Mai exact, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că pe elementele de caroserie unde există seria de identificare s-a intervenit mecanic. Seria modificată corespundea unei alte maşini de aceeaşi marcă şi culoare. 

Extinzând cercetările, poliţiştii de frontieră gălăţeni au stabilit faptul că autoturismul care era, iniţial, de culoarea neagră, avea o altă serie de şasiu şi figurează ca fiind furat din municipiul Bucureşti, din anul 2013.

Gălățeanul, bulversat, a declarat că a cumpărat autoturismul în luna noiembrie 2015, dintr-un târg de maşini şi nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul respectiv figura ca fiind declarat furat sau că era „clonat”.

Din păcate pentru el, polițiștii au confiscat mașina furată și efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.