Descoperire epocală a oamenilor de știință. Țesuturile bolnave ale inimii se pot regenera

Descoperire epocală a oamenilor de știință. Țesuturile bolnave ale inimii se pot regenera

Oamenii de știință au găsit o modalitate de a repara mușchii inimii într-o descoperire medicală neașteptată derivată din lupta împotriva cancerului.

Spre deosebire de alți mușchi, inima se luptă să se regenereze dacă este deteriorată, astfel încât descoperirea i-ar putea ajuta pe care au suferit un atac de cord sau un stop cardiac.

Printr-un țesut cicatrizat în inimă se pompează mai puțin sânge, fapt ce poate fi fatal, dar acum ar putea exista o modalitate prin care medicii pot ajuta organul să se fixeze.

Descoperirea a apărut după ce cercetătorii care vizau o genă care poate provoca răspândirea celulelor canceroase au găsit o cale de a o porni și de a o opri.

În alte părți ale corpului, gena duce la creșterea tumorilor, dar când devine activă în inimă ajută la repararea țesuturilor deteriorate.

Cercetătorii și-au desfășurat activitatea pe șoareci, dar se speră că rezultatele vor fi în cele din urmă în beneficiul oamenilor.

Autorul studiului principal, Dr. Catherine Wilson, de la Universitatea din Cambridge, a declarat: „Acest lucru este foarte interesant, deoarece oamenii de știință au încercat să facă celulele cardiace să prolifereze pentru mult timp.

Niciunul dintre tratamentele actuale nu este capabil să inverseze degenerarea țesutului cardiac.

În jur de 23 de milioane de oameni din întreaga lume suferă, anual, de insuficiență cardiacă. Când se întâmplă, organul pierde până la 1 miliard de celule musculare. Acestea nu sunt niciodată înlocuite, iar pierderea lor reduce puterea inimii, potrivit dailymail.co.uk.

 

Ne puteți urmări și pe Google News