Evenimentul Zilei > Actualitate > PERCHEZIŢII DIICOT. Şeful Vămii Călăraşi, cercetat pentru trafic cu motorină. 33 de descinderi la o reţea de evazionişti
PERCHEZIŢII DIICOT. Şeful Vămii Călăraşi, cercetat pentru trafic cu motorină. 33 de descinderi la o reţea de evazionişti

PERCHEZIŢII DIICOT. Şeful Vămii Călăraşi, cercetat pentru trafic cu motorină. 33 de descinderi la o reţea de evazionişti

În această dimineaţă, anchetatorii DIICOT au descins în casa şefului de la Vama Călăraşi. El este cercetat pentru trafic de combustibil alături de mai multe persoane care fac parte dintr-o reţea de evazionişti.

Ion Voicu, şeful vămii Călăraşi a fost percheziţionat în această dimineaţă de către procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată. Anchetatorii susţin că şeful vămii este implicat într-un dosar de trafic de combustibil care era vândut în ţară fără a se plăti accizele către stat.
Ion Voicu mai este cercetat şi într-un dosar despre legăturile pe care acesta le avea cu fostul şef ANAF, Sorin Blejnar. 
Procurorii DIICOT Călăraşi şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat 33 de percheziţii în locuinţe şi sedii ale unor societăţi comerciale din judeţele Călăraşi, Constanţa, Sibiu, Giurgiu, Prahova, Alba, Vâlcea şi Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări, printre care se află şi alţi angajaţi de la Vama Călăraşi, ce a prejudiciat statul cu 5 milioane de euro prin trafic cu motorină.
La sediul DIICOT au fost audiate 12 persoane. Potrivit unui comunicat al DIICOT, învinuiţii au constituit o grupare vizând prejudicierea bugetului de stat prin sustragerea de la plata accizelor aferente operaţiunilor comerciale efectuate cu motorină Euro 5, comercializată pe piaţa internă.
În fapt, membrii grupării au achiziţionat cantitatea de peste 11.000 tone motorină Euro 5, în regim suspensiv de la plata accizelor, în scopul transformării în produse petroliere inferioare, respectiv combustibil lichid greu şi motorină Navo, prin antrepozitul fiscal situat în municipiul Călăraşi.
În realitate, motorina era comercializată prin intermediul unor societăţi comerciale, care deţineau staţii de distribuţie a carburanţilor, pe circuitul comercial fiind interpuse şi societăţi comerciale tip "fantomă", fiind utilizate documente contabile din care să rezulte în mod nereal că au fost achitate accizele.
Activitatea grupării a fost sprijinită de funcţionari vamali din cadrul DJAOV Călăraşi, prin efectuarea unor controale formale la societăţile comerciale implicate şi prin asigurarea unor spaţii necesare funcţionării societăţilor.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la suma de 5 milioane de euro.
Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Călăraşi şi IPJ Călăraşi, având sprijinul BCCO Bucureşti, BCCO Alba şi BCCO Constanţa.
Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI şi DGIPI.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: