Evenimentul Zilei > Actualitate > DESCINDERI cu mascații la Primăria din Herculane. PRIMARUL este unul din cei vizați de MITĂ ȘI SPĂLARE DE BANI
DESCINDERI cu mascații la Primăria din Herculane. PRIMARUL este unul din cei vizați de MITĂ ȘI SPĂLARE DE BANI

DESCINDERI cu mascații la Primăria din Herculane. PRIMARUL este unul din cei vizați de MITĂ ȘI SPĂLARE DE BANI

Mascații au descins, dimineața aceasta în Caraș Severin, la Herculane. Vizat este primarul stațiunii. Edilul urmează să fie dus la audieri. În cauză a fOst deschisă o anchetă în rem pentru corupție.

Nicușor Vasilescu, ar fi acuzat, susțin sursesle nostre, de subevaluări funciare. Primarul de Herculane, fost PDL-ist, actualmente social democrat, este la al doilea mandat.

Primăria stațiunii Băile Herculane  a fost luată cu asalt de mascați, vineri dimineață. Aceștia au acționat în cadrul unei   anchete a Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș Severin, dosar care cercetează o serie de schimburi de terenuri și de subevaluări ale unor bunuri imobile ale administrației locale. Printre cei care urmează să fie duși la audieri se numără primarul Nicușor Vasilescu și alți angajați ai primăriei.

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie- Serviciile Judeţene  Anticorupţie Caraş-Severin şi Mehedinţi, cu sprijinul Jandarmeriei  Române-IJJ Caraş-Severin au efectuat un număr de 10 percheziţii domiciliare, la sediul Primăriei Băile Herculane, precum şi la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice de pe raza judeţului Caraş-Severin şi a municipiului Bucureşti. Au fost puse în executare un număr de 4 mandate de aducere pentru persoanele suspecte.

Activităţile de urmărire penală se efectuează în dosarul cu nr. 699/P/2014 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin. În cauză s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită şi abuz în serviciu prevăzute de Codul Penal şi Legea 78/2000 şi infracţiunea de spălare de bani.

”În fapt, există indicii că angajaţii ai Primăriei Băile Herculane au înstrăinat fără respectarea prevederilor legale la preţuri subevaluate mai multe imobile aparţinând oraşului Băile Herculane”, a explicat procurorul de caz, Laura Iancu.

În cauză s-au realizat interceptări, anchetatorii  beneficind de sprijinul Serviciului Român de Informaţii.