Deschidere cu cântec a sesiunii parlamentare. Puterea şi Opoziţia s-au certat pe funcţiile din Biroul Permanent

Deschidere cu cântec a sesiunii parlamentare. Puterea şi Opoziţia s-au certat pe funcţiile din Biroul Permanent

Negocierile pentru funcţii din Biroul Permanent al Senatului au fost întrerupte pentru că Puterea şi Opoziţia nu s-au înţeles în privinţa repartizării acestor posturi.

"Discuţiile nu au dus la niciun rezultat. O să le continuăm mâine, poate poimâine, poate mai amânăm deschiderea lucrărilor Senatului pentru că majoritatea consideră că pot modifica, în avantajul lor, şi tabla înmulţirii, să le iasă mai mult decât trebuie conform regulamentului şi Constituţiei. În concluzie, ne-au spus: "asta este matematica noastră, dacă acceptaţi, bine". Noi le spunem: 'Bine, dacă asta este matematica voastră, o să vă lăsăm să ocupaţi voi toate locurile din Biroul permanent şi să vedem mai departe până unde duceţi acest conflict'', a afirmat liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu. Conform lui Cristian Rădulescu, noi negocieri vor avea loc marţi dimineaţa, de la ora 10.00. Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD i-a acuzat pe democrat-liberali că vor să ocupe două funcţii de vicepreşedinte al Senatului în mod nejustificat. Potrivit lui Ilie Sârbu, PDL a cerut două funcţii de vicepreşedinte al Senatului, una de chestor şi una de secretar. "Reluăm negocierile mâine dimineaţă, pentru că, potrivit obişnuinţei PDL-ului, ei acum vor să fie egali cu 60% din Senat. Astea sunt pretenţiile lor, ceea ce nu se poate. Li s-a oferit o funcţie de vicepreşedinte, de secretar, de chestor, ei vor două funcţii de vicepreşedinte şi după aceea de chestor, secretar, ceea ce nu se poate", a spus Ilie Sârbu. Nici UNPR nu cedează UNPR are propriile pretenţii. Liderul grupului progresist din Senat, Şerban Mihăilescu, a declarat că nu va ceda funcţia de vicepreşedinte care a revenit UNPR în sesiunea trecută. Mihăilescu îl va propune tot pe Laurenţiu Chirvăsuţă să ocupe această opoziţie.

''Noi nu cedăm nimic. Îl vom propune tot pe Laurenţiu Chirvăsuţă pentru funcţia de vicepreşedinte în Biroul permanent al Senatului'', a spus acesta, citat de Agerpres.  La Camera Deputaţilor, lucrurile au fost mai calme. Deputatul PNL, Alina Gorghiu a fost propusă pentru funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce PSD a cedat o funcţie de vicepreşedinte, pe care a ocupat-o Florin Iordache, în favoarea PNL. PSD l-a propus pe Viorel Hrebenciuc pentru funcţia de vicepreşedinte. pentru funcţia de secretar pe Georgian Pop, pentru chestor pe Nicolae Bănicioiu. Propunerile PDL pentru funcţia de vicepreşedinte este Ioan Oltean, pentru secretar- Clement Negruţ, iar chestor. Gheorghe Albu. Mircea Toader va rămâne lider de grup. UNPR a propus pentru funcţia de vicepreşedinte pe Eugen Nicolicea, iar liderul de grup va fi Luminiţa Iordache. PNL a propus pentru funcţia de vicepreşedinte pe Alina Gorghiu, pentru cea de secretar pe Cristian Buican, pentru cea de chestor pe Dan Motreanu. Lider de grup a rămas Călin Popescu-Tăriceanu.  Grupul minorităţilor a propus pentru funcţia de secretar pe Niculae Mircovici. Lider de grup rămâne Varujan Pambuccian.  UDMR propune pentru funcţia de chestor pe Deneş Sereş. Lider de grup a rămas Mate Andras, informează Agerpres.