Evenimentul Zilei > Actualitate > Descentralizarea examenului de rezidenţiat
Descentralizarea examenului de rezidenţiat

Descentralizarea examenului de rezidenţiat

Guvernul a aprobat ordonanţa ce va permite organizarea examenului de rezidenţiat de către universităţile de medicină şi farmacie de prestigiu. Bibliografia şi tematica vor rămâne aceleaşi la nivelul întregii ţări.

Conform aceluiaşi act normativ, tinerii medicii vor avea şansa de a se  angaja într-o unitate sanitară, chiar dacă nu au promovat concursul de Rezidenţiat. Începând cu promoţia 2005, vor putea fi încadraţi în unităţi sanitare publice şi private, precum şi în cabinetele medicilor de familie, în funcţia de medic.
Actul normativ mai prevede ca, începând cu anul III de pregătire în specialitate, rezidenţii să fie incluşi în linia de gardă, în afara programului normal de lucru.
Modul de desfăşurare a examenului va rămâne acelaşi. 
"Examenul de rezidenţiat va avea loc în aceeaşi zi, la aceeaşi oră, cu bibliografie şi tematică unică. Toţi absolvenţii de medicină vor avea aceeaşi bibliografie, indiferent dacă vor dori să-şi dea examenul la Iaşi sau la Cluj Napoca", a precizat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Cei aproximativ 8000 de tineri medici rezidenţi vor fi plătiţi de unităţile sanitare unde efectuează serviciile de gardă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: