Derby-ul răzbunării

Derby-ul răzbunării

Dinamo vrea să învingă în premieră, duminică seara, la Urziceni, în jocul cu Unirea şi să şteargă amintirea ratării titlului din sezonul trecut.

Unirea Urziceni joacă duminică seara, pe teren propriu, cu Dinamo, în derby-ul etapei a 24-a a Ligii I la fotbal (ora 20.00, în direct la Digi Sport).

Confruntarea reprezintă reeditarea duelului din finalul campionatul trecut, din runda a 32-a, atunci când ialomiţenii i-au învins pe „câini” cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Dacian Varga, şi au făcut pasul decisiv spre titlul câştigat în premieră.

Ca o reparaţie morală, dinamoviştii i-au învins pentru prima oară pe cei din Urziceni în turul acestui campionat, scor 2-1. Atunci, Gabi Torje a marcat decisiv în minutele de prelungire. Până la acel joc, echipa din Ştefan cel Mare reuşise doar trei remize, iar în alte trei partide pierduse în faţa ialomiţenilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Andrei Cristea este mai speriat de Unirea decât de Steaua

Atacantul dinamovist Andrei Cristea este mai speriat de jocul de duminică seară, decât a fost înaintea derby-ului cu Steaua. „N-am câştigat până acum la Urziceni, dar sper să o facem acum. Nu joc la pariuri, dar, dacă aş juca, aş miza doi solist. Dacă luăm în calcul faptul că jucăm împotriva campioanei en-titre, o echipă care a avut rezultate foarte bune în Liga Campionilor, cred că jocul va fi mai dificil decât a fost cel cu Steaua”, a spus Andrei Cristea.

Ex-băcăuanul nu o vede favorită pe Dinamo la câştigarea titlului, nici în cazul unui succes pe terenul Unirii. „Nu putem spune că, dacă batem la Urziceni, suntem favoriţi la câştigarea campionatului. Am pierdut multe puncte în partidele cu echipele mici, aşa că să nu ne grăbim să tragem concluzii”, a mai spus Cristea.

Cornel Ţălnar, antrenorul „câinilor”, a evitat să pună presiune pe elevii săi. „Nu cred că meciul e decisiv, sunt convins că bătălia pentru câştigarea campionatului se va duce până în ultima etapă”, a afirmat „Ţânţarul”. Tehnicianul s-a plâns că nu mai poate alcătui o echipă decentă, din cauza accidentărilor şi suspendărilor: „Mă îngrijorează că avem multe absenţe. Kone şi Scarlatache sunt suspendaţi, Alexe, Marius Niculae şi Diabate sunt incerţi. Dacă pierdem câte un jucător pe meci, nu o să mai avem cu cine juca”.

Punctul nevralgic al dinamoviştilor este în centrul defensivei, acolo unde Ţălnar se poate baza doar pe Cosmin Moţi. Această situaţie îi va impune „Ţânţarului” să-l titularizeze pe Cristian Daminuţă, jucător care a evoluat pentru Dinamo, doar un minut, în ultima etapă, la Galaţi.

Levy: „Dinamo e favorită la titlu”

Rony Levy, antrenorul Unirii, crede că Dinamo este mare favorită la câştigarea titlului, chiar dacă elevii săi au forţa să îi bată pe „câini”. „Dinamo e principala favorită la titlu. Noi nu ne mai permitem paşi greşiţi, mai ales că fiecare meci rămas este ca o finală de Cupă”, a spus tehnicianul israelian.

Liga I - etapa a 24-a

UNIREA URZICENI - DINAMO, 20.00 - Digi Sport

Unirea: D. Tudor - Maftei, Galamaz, B. Fernandes, Brandan, Pădureţu, I. Apostol, Ricardo, S. Frunză, Onofraş, Bilaşco. Antrenor: Ronny Levy

Dinamo: Dolha - Pulhac, Moţi, Daminuţă, Molinero, Adrian Cristea, Boştină, N’Doye, Torje, Andrei Cristea, M. Niculae. Antrenor: Cornel Ţălnar

Arbitri: M. Avram - Oct. Şovre, M. Orbuleţ Stadion: „Tineretului” - Urziceni