Evenimentul Zilei > Politica > Deputatul USR SUSPECTAT de legături cu RUSIA a trecut la PNL
Deputatul USR SUSPECTAT de legături cu RUSIA a trecut la PNL

Deputatul USR SUSPECTAT de legături cu RUSIA a trecut la PNL

Deputatul Matei Dobrovie, care a demisionat luna trecută din USR, a anunţat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că va activa în grupul parlamentar al PNL.

"Vă anunţ că începând de astăzi activez ca deputat independent în cadrul grupului PNL", a precizat deputatul Dobrovie.

În 4 octombrie, deputatul Matei Dobrovie a anunţat că demisionează din USR, acuzând faptul că partidul a fost "deturnat" de un grup care "a folosit o temă sensibilă, divizivă, cea a familiei, pentru a prelua puterea". Dobrovie a susţinut atunci că USR s-a poziţionat împotriva referendumului şi iniţiativei cetăţeneşti privind familia, care a fost declarată constituţională.

 

Dobrovie este președintele unei delegații parlamentare care reprezintă România la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei (AIO), un organism internațional care cuprinde parlamentari din toate țările ortodoxe – și care, cel puțin după organigrama organelor de conducere, pare controlat de Rusia, scrie g4media.ro.

Matei Dobrovie a transmis un drept la replică:

  • ”Nu mai sunt Șeful delegației palamentare care reprezintă România la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei (AIO). Actualul președinte al Delegației este Claudiu Năsui. Nu sunt rusofil, ci pro-european și pro-atlantist convins, ceea ce se poate vedea foarte clar din toate articolele pe care le-am publicat ca jurnalist și pozițiile publice luate ca deputat. Vă rog să eliminați această etichetă din titlu care nu are nicio legătură cu realitatea. Din punctul meu de vedere, Rusia lui Putin nu are cum să fie un model de creştinism. Nu mă refer aici la faptul că Putin este divorţat sau că a fost ofiţer al KGB-ului ateu, ci la faptul că sub conducerea sa mor oameni pe capete în Ucraina (în războiul din Donbas), iar în Rusia au loc încălcări grave ale drepturilor omului. Este şocant cum un regim care finanţează grupări separatiste ce comit răpiri, ucideri şi acte de tortură se prezintă ca apărător al creştinilor, al familiei şi al dreptului la viaţă”.