"Asist înmărmurit de câteva zile la un atac concertat, furibund, demenţial, ilogic şi iraţional, pornit cu ură şi dispreţ incredibil de câţiva deontologi autointitulaţi apărători ai democraţiei şi dreptăţii sociale, mari gânditori ai societăţii capitaliste româneşti, care pe fondul nenorocirii abătute asupra familiei poliţistului mort în timpul serviciului aruncă cu noroi în ministrul de interne Gabriel Oprea – viceprim-ministrul care coordonează sectorul de securitate naţională. Gabriel Oprea este preşedintele partidului care a asigurat stabilitatea României în ultimii 5 ani, fie că unii recunosc, iar alţii nu recunosc, din raţiuni politice, desigur meschine. Sunt unul dintre vicepreşedinţii partidului, unul dintre cei care cunoaşte bine efortul depus de Gabriel Oprea pentru soluţionarea spinoaselor probleme ale lucrătorilor încadraţi în instituţiile sectorului de securitate naţională (elaborarea noii legi a pensiilor militare, recalcularea şi majorarea pensiilor, mărirea salariilor şi sporurilor, înzestrarea armatei şi a poliţiei şi multe, multe altele)", scrie Ion Răducanu pe Facebook.

El spune că nicicând după Revoluţie MApN sau MAI nu au avut "un ministru mai bun, mai apreciat şi mai eficient decât Gabriel Oprea".

Deputatul mai susţine că "până la tragicul accident petrecut zilele trecute toţi politicienii de frunte se gudurau în jurul lui, căutând să-l atragă de o parte sau de alta a eşichierului politic", iar Gabriel Oprea "a rămas în picioare, păstrându-şi demnitatea şi cuvântul dat".

"Supăraţi că nu le-a trecut moţiunea, liberalii, conduşi cu măiestrie de două personaje deja celebre (modele de moralitate şi patriotism) şi-au văzut năruit visul de a ajunge la putere. Nemulţumirea i-a cuprins şi pe alţi susţinători interesaţi sau dezinteresaţi ai liberalismului de stânga, promovat de eminenţele cenuşii democrat – liberale. Tragedia produsă din cauze încă neelucidate de organele abilitate, a mobilizat această coaliţie de disperaţi ahtiaţi de putere, cărora li s-au alăturat mai multe ONG –uri formate din bursieri ai unor instituţii subvenţionate de Soros. Împreună au găsit momentul de a pune în mişcare o acţiune de defăimare a viceprim-ministrului Gabriel Oprea, prin interpretări eronate ale legislaţiei, prin minciuni şi dezinformări, prin folosirea de invective specifice vocabularului unor lipsiţi de bun simţ", mai spune deputatul.

Ion Răducanu, care este şi vicepreşedinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, mai afirmă că "postacii plătiţi şi jucătorii de pe Facebook nu prididesc în a-i cere vicepremierului demisia, pentru a -i ajuta pe opozanţi să-şi împlinească visul de a ajunge la putere".

El spune că "astfel de atitudini sunt specifice unor caractere infecte şi unor politicieni nemernici".

"După mine, astfel de atitudini sunt specifice unor caractere infecte, unor politicieni nemernici, fără scrupule, unor aşa – zişi vectori de opinie, de regulă simbriaşii cuiva sau altcuiva. Setea de sânge a unor spectatori români, din care mulţi nostalgici ai epocii trecute, se suprapune de minune peste manifestările manipulatorilor de opinie ajunşi să creadă că din faţa computerului vor putea conduce România. Nimic şi nimeni nu mai e bun în România. Dacă faci ceva bine, atragi ură şi dispreţ. Dacă vorbeşti împotriva sistemului te trezesc unii dimineaţa devreme! Aşa cum pe vremuri se spunea că toţi se pricep la agricultură şi fotbal, putem spune astăzi că toţi se pricep la conducerea treburilor ţării (dar, din faţa computerului, camerei de filmat sau de la microfon). Nu trebuie să vă chinuiţi să mă catalogaţi drept avocatul diavolului, pentru că cei care mă cunosc ştiu că sunt unul care spune lucrurilor pe nume. Ce pot afirma însă, cu siguranţă este că prin această atitudine inconştientă de atac nejustificat şi gratuit, conducerea PNL – PDL a adâncit criza politică, dând dovadă, încă odată, dacă mai era nevoie, de fariseism, populism, oportunism şi disperare, de care nu se pot debarasa", mai scrie pe Facebook deputatul Ion Răducanu.

Acesta îşi încheie postarea spunând că Gabriel Oprea "nu merită să fie târât într-o astfel de mizerie mediatică, de către personaje politice rău intenţionate, manipulate din interiorul şi exteriorul ţării, pentru că prin ceea ce fac contribuie din plin la destabilizarea politică a României, dorită şi aşteptată de prietenii săi binevoitori şi hrăpăreţi".