Punctul 4 care interzice candidaţilor care au avut contracte cu statul, s-ar aplica, potrivit lui Gheorghe Dragomir, la alegerile locale. Criteriul „să nu fie parte în afaceri sau contracte cu instituţia pentru care candidează sau în instituţii din subordinea acesteia”, ar face referire la contractele cu primăriile sau Consiliul Judeţean. Întrebat de EVZ ce se va întâmpla cu parlamentarii PNL care au avut, sau au, contracte grase cu statul, Dragomir crede oricum mulţi vor fi înlăturaţi de pe liste, nu numai în baza celor 10 criterii.

"Parlamentarii PNL prea uzaţi vor fi înlocuiţi cu liberali mai tineri"

Este foarte probabil ca multor parlamentari PNL să li se recomande să nu mai candideze. Candidaturile lor sunt aprobate de Biroul Politic Central. „Decalogul se va aplica tuturor, de sus de la copreşedinţi, până la consilieri. Iar parlamentarii, chiar dacă respectă toate criteriile, în afară de criterii, conducerea poate să spună, dumneata eşti prea uzat, în urma sondajului făcut în teritoriu la încredere eşti zero. Nu mai meriţi. Avem propuneri la Constanţa din societatea civilă, sau mai noi în partid, care sunt peste voi la încredere”. Deputatul Gheorghe Dragomir este convins că “în zona PNL”, clasa politică se va reînnoi. “Sper să o facă şi ei, PSD-ul”.

Discuţii “aprige” pentru finalizarea fuziunii PNL-PD în vara lui 2016

În şedinţa Consiliului Naţional al PNL, de vineri, se mai face un pas spre unificare.    
“De vineri vom avea secretar general unic, aşa cum avem de altfel în organizaţiile din teritoriu” a declarat pentru EVZ Gheorghe Dragomir, subliniind că „Gheorghe  Flutur şi Marian Petrache au fost de acord”. Despre viitorul secretar general unic, primarul de Oradea, Ilie Bolojan, spune că „ este un tip riguros, milităros, şi fiind de la PNL presupun că l-a propus Alina Gorghiu, doar nu Vasile Blaga”. Un alt punct de discuţie va fi accelerarea procesului de unificare. “Sunt discuţii arrige pe tema asta. Practic nu o să mai fie până în 2017 ci se va întâmpla în vara lui 2016, după alegerile locale”, a explicat, pentru EVZ, deputatul Gheorghe Dragomir.