Evenimentul Zilei > Politica > Deputații PSD din șaormerie, puși la zid de colegii de partid: „O nesăbuință majoră”
Deputații PSD din șaormerie, puși la zid de colegii de partid: „O nesăbuință majoră”

Deputații PSD din șaormerie, puși la zid de colegii de partid: „O nesăbuință majoră”

Scandalul făcut de doi deputați PSD într-o șaormerie din București ține capul de afiș al presei.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat că e vorba de doi cetățeni care nu au fost trimiși în urma unei ședințe de partid să mănânce șaorma și să facă scandal. Acesta a prezentat scuze în numele partidului și a spus că, probabil, vor exista repercusiuni majore în cariera politică a lui Adrian Solomon și Irinel Stativă, potrivit rfi.ro.

„Ține capul de afiș al presei, pentru că e un subiect zemos”

Rep.: Pentru că sunt doi deputați, totuși.

L.R.: Sunt doi deputați, sigur. Dar dincolo de asta, sunt doi cetățeni care nu au fost trimiși în urma unei ședințe de partid să mănânce șaorma și să facă scandal. A fost atitudinea lor personală. Pentru care din nefericire nu au găsit înțelepciunea să-și ceară scuze. Au fost amendați pentru această chestiune. Iar domnul președinte Ciolacu a fost destul de clar aseară într-o emisiune televizată. Mai mult, imediat cum a aflat de această întâmplare, a pus mâna pe telefon și l-a sunat pe managerul acelei șaormerii. A cerut scuze în numele dânsului personal și al partidului. A fost o nesăbuință majoră. O atitudine pe care nu au reușit să și-o asorteze cu calitatea de reprezentanți în Parlamentul României. Au plătit pentru ea legal.Iar probabil vor avea repercusiuni majore și în cariera dumnealor politică.

Sancțiuni pe linie de partid pentru Solomon și Stativă

Rep.: Ar trebui suspendați din partid Adrian Solomon și Irinel Stativă, după scandalul din șaormerie? Sau să primească altă sancțiune?

L.R.: Oh, sigur. Dar în momentul în care vedem puterea acestui exemplu și la domnul Orban. Când va fi suspendat din PNL.

Rep.: Deci altfel nu îi sancționați pe linie politică?

L.R.: Păi, noi nu putem decide la nivel central ce va face organizația dumnealor acolo. Dar totuși să păstrăm proporția gravității faptei. Să ne gândim că până în acest moment, PNL nu a adus în fața publicului vreo sancțiune dată doamnei Turcan, domnului Orban. Dar și tuturor celor care erau acolo.

Rep.: Dar de ce vă raportați neapărat la ce se întâmplă la PNL? Dacă dânșii au greșit, cum spuneți, vor plăti politic, la urne. PSD se raportează doar la ce face PNL-ul?

L.R.: Și PSD va plăti politic, la urne. Pentru acest caz, dacă va fi cazul. Organizația din care cei doi oameni fac parte va decide dacă este de sancționat și politic în acest moment acest comportament. Dar vă rog frumos, păstrați echilibrul .Aș vrea să-mi spuneți dacă l-ați întrebat vreodată pe domnul premier Orban dacă va fi sancționat de partidul pe care îl conduce.

Rep.: Am avut alte contre de acest gen nu cu dânsul. Ci cu alți reprezentanți ai PNL. Acum discutăm cu un reprezentant al PSD și ne interesează ce se întâmplă în acest partid.

L.R.: Sigur, numai că există un dezechilibru, din păcate, în abordarea celor două cazuri. Doi deputați, într-adevăr, fără să reprezinte partidul în acțiunile lor private, au făcut un lucru rău. Iar discutăm de trei zile de chestiunea asta. În schimb, omul care dă exemplul prim în ceea ce înseamnă combaterea sau purtarea sau comportamentul în timpul pandemiei face cel mai rău lucru cu putință. Dă din primul birou al Executivului exemplul de încălcare a tuturor legilor. Iar acolo problema nu a durat atât. Nici nu a fost întrebat dacă va fi sancționat sau nu de partid. Eu v-am spus, dumnealor au plătit pentru această chestiune, din punct de vedere al legilor române.

Cu certitudine, vor avea probleme în ceea ce privește cariera politică

Rep.: Și atât.

L.R.: Cu certitudine, vor avea probleme în ceea ce privește cariera politică. Asta este. Ce putem face?

Rep.: Dar ce înseamnă că vor avea probleme în ceea ce privește cariera politică. Nu vor mai fi puși pe liste. Vor fi trași pe linie moartă?

L.R.: Asta este decizia organizației locale Vaslui a PSD. Dar sunt convins că acolo vor exista discuții și decizii în acest sens.

Rep.: Ce semnal credeți că au dat populației cei doi parlamentari PSD? Ce să înțeleagă oamenii din aceste scandaluri. Cum a fost și cel legat de petrecerea din biroul premierului Orban?

L.R.: Să înțeleagă că există și asemenea comportamente regretabile. Dar în nici un caz nu funcționează ca titlu de model ceea ce s-a întâmplat în acea dimineață cu cei doi parlamentari. Ce să spun? Este un lucru regretabil. Pentru care ne cerem scuze și public. Avem de acum înainte grijă ca aceste lucruri să nu se mai întâmple. De când a început pandemia, reprezentanții PSD au avut o atitudine constant corectă. Iar aceste exemple sunt extrem de puține.