Evenimentul Zilei > Politica > Deputații au votat un nou proiect de lege. Ce se va întâmpla cu intonarea imnului național pe stadioane
Deputații au votat un nou proiect de lege. Ce se va întâmpla cu intonarea imnului național pe stadioane

Deputații au votat un nou proiect de lege. Ce se va întâmpla cu intonarea imnului național pe stadioane

Un proiect de lege care prevede că imnul național al României se intonează pe stadioane și baze sportive numai la finala unor competiții oficiale la nivel național sau la turneul final a fost adoptat, astăzi, de Camera Deputaților.

"Imnul naţional al României se intonează şi pe stadioane şi la alte baze sportive, cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive oficiale de nivel naţional doar la finala unei competiţii sau, după caz, la turneul final, pentru toate categoriile de vârstă", potrivit iniţiativei legislative.

Proiectul modifică Legea 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice.

Printre parlamentarii PSD care au inițiat proiectul de lege în legislatura precedentă se află Liviu Dragnea, Florin Iordache, Marian Neacșu, Florin Pâslaru, Mihai Fifor, Gabriela Firea și Valeriu Zgonea.

Proiectul a fost adoptat cu 273 de voturi „pentru”, fiind for legislativ în acest caz.