Evenimentul Zilei > Politica > Deputata Adriana Săftoiu propune declanșarea anticipatelor prin demisia în bloc a parlamentarilor din opoziţie
Deputata Adriana Săftoiu propune declanșarea anticipatelor prin demisia în bloc a parlamentarilor din opoziţie

Deputata Adriana Săftoiu propune declanșarea anticipatelor prin demisia în bloc a parlamentarilor din opoziţie

Deputatul liberală Adriana Săftoiu reacţionează pe pagina sa de Facebook la decizia Guvernului de modificare a Codului Penal, propunând demisia tuturor parlamentarilor care nu sunt de acord cu ceea ce face puterea, situaţie care ar putea duce la un blocaj de natură să declanșeze alegeri anticipate.

„… cred că doar alte alegeri mai pot restabili situatia! Partidele care nu sunt de acord cu acest gest incalificabil al PSD, care domină Parlamentul, trebuie să demisioneze ducând la alegeri anticipate!”, a scris Adriana Săftoiu.  „PNL are mâine (miercuri – n.r.) de decis parcursul!”, scrie Adriana Săftoiu pe Facebook.

„Lamentările nu ne ajută la nimic! Se poate face ceva în fața acestei majorități care poate să facă ce vrea în baza votului primit? E un gând pentru cei mulți revoltați, dar mai comozi când a fost vorba de vot! Avem patru ani să ne gândim ce facem data viitoare! PS: Poate alegerile anticipate să mai oprească acest tăvălug nociv al PSD!”, mai scrie Adriana Săftoiu.

Fostul lider al PNL, Alina Gorghiu, spune că împărtășește punctul de vedere al colegei sale de partid. „Împărtășesc punctul de vedere al Adrianei. Trebuie sa decidem rapid ce direcție va urma PNL”, a scris Alina Gorghiu, tot pe Facebook.

România post-decembrie 1989 nu a avut niciodată alegeri anticipate. De altfel, procedura prin care se poate ajunge aici este destul de vagă. Procedura unei demisii în bloc a parlamentarilor nu este prevăzută în legislație. Alegerile anticipate în România pot fi organizate, potrivit Constituţiei, doar în cazul în care două propuneri de Executiv sunt respinse de către Parlament în termen de 60 de zile una de cealaltă, iar preşedintele României solicită celor două Camere dizolvarea Parlamentului, scrie digi24.ro.

Totuși, în cazul unei demisii în bloc a unui număr semnificativ de parlamentari s-ar putea ajunge la blocarea activității prin neîntrunirea cvorumului necesar adoptării anumitor legi.

Raportul de forțe din Parlament, în urma alegerilor din decembrie 2016 este următorul: PSD – 221 de parlamentari, PNL – 99, USR – 43, UDMR – 30, ALDE – 29, PMP – 26.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: