Evenimentul Zilei > Politica > Un DEPUTAT român, momente TENSIONATE la granița cu Ucraina. Serviciile secrete au avut un rol DECISIV
Un DEPUTAT român, momente TENSIONATE la granița cu Ucraina. Serviciile secrete au avut un rol DECISIV

Un DEPUTAT român, momente TENSIONATE la granița cu Ucraina. Serviciile secrete au avut un rol DECISIV

Momente tensionate petrecute de către deputatul PMP Constantin Condreanu la vama cu Ucraina. Plecat pentru a comemora ziua de 1 aprilie la Fîntîna Albă, deputatul a povestit ce tratament a avut parte din partea vameșilor.

”1. Dacă și-a imaginat cineva că voi face cale întoarsă spre Chișinău doar pentru că s-a trezit SBU-ul să îmi dea interdicție, s-a înșelat amarnic. Nu îmi stă în fire să renunț.

2. După 5 ore de blocaj în vama de la Mămăliga, am fost lăsat să intru în Ucraina cu niște scuze ciudate la pachet. Mi s-a spus că am fost monitorizat de securitatea ucraineană, începând cu 2013, și că mi s-a dat o interdicție din octombrie 2014, valabilă până în 2019.

3. Am solicitat un document scris privind motivele invocate de SBU la aplicarea interdicției, dar nu am primit nimic. Am solicitat un document scris privind motivul reținerii în vamă, iarăși, nimic.

4. E cu atât mai ciudată această interdicție în condițiile în care am fost un susținător constant al parcursului european al Ucrainei și am salutat Euromaidanul ca instrument de rupere din influența nefastă a Moscovei. Îmi exprim regretul sincer privind modul în care Kievul înțelege să se comporte cu un reprezentant al unui stat-membru al Uniunii Europene și al NATO. Nu știam că, uneori, SBU se poate traduce ca FSB. Adică, noi aducem militari ucraineni în România să le oferim reabilitare și primim ca răspuns o astfel de bătaie de joc?

5. Mulțumesc pentru reacția promptă a oamenilor din mass media de la Chișinău și de la București!

6. Mulțumesc pentru sprijin reprezentanților diplomatici ai României în Ucraina cu care am ținut legătura în tot acest timp!

7. Mulțumesc colegilor mei de suferință care mi-au fost alături de-a lungul celor 5 ore de haos instituțional de facturaă ucraineană!

8. Mulțumesc în mod special doamnei Consul General Eleonora Moldovan și părintelui stareț de Putna Melchisedec pentru faptul că au făcut împreună cu mine cale întoarsă la monumentul în memoria celor 3000 de români masacrați pe 1 aprilie 1941!

9. De îndată ce revin la București, voi solicita explicații Ambasadei Ucrainei în România.

10. Glorie eternă martirilor de la Fântână Albă! Voi reveni și în 2018 pentru a le cinsti memoria!”, scrie deputatul Constantin Condreanu.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: