Evenimentul Zilei > Politica > Un DEPUTAT PSD și-a exprimat NEMULȚUMIREA în legătură cu decizia lui IOHANNIS de a o DEMITE pe KOVESI
Un DEPUTAT PSD și-a exprimat NEMULȚUMIREA în legătură cu decizia lui IOHANNIS de a o DEMITE pe KOVESI

Un DEPUTAT PSD și-a exprimat NEMULȚUMIREA în legătură cu decizia lui IOHANNIS de a o DEMITE pe KOVESI

Deputatul PSD Eugen Nicolicea s-a declarat nemulțumit după decizia președintelui Klaus Iohannis de a o demite pe Laura Codruța Kovesi.

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a declarat pentru News.ro că decretul de revocare din funcţie a şefei DNA a fost semnat cu o întârziere de 30 de zile. El spune că decretul avea o semnificaţie „extraordinară" pentru că şi pe viitor ar fi putut preşedintele să încalce Constituţia prin nesemnarea altor decrete importante, scrie News.ro.

„(Decizia – n.r.) este dată cu o întârziere de 30 de zile. (…) Această decizie de a semna practic un decret… Nu comentăm cu privire la faptul că decretul era un decret de revocare. Avea o semnificaţie extraordinară, pentru că şi pe viitor ar fi putut să încalce Constituţia nesemnând alte decrete care, zic eu, aveau o importanţă mult mai mare. Nesemnarea unui decret de numire a miniştrilor, a Guvernului şi aşa mai departe", a declarat Eugen Nicolicea pentru News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.


Kovesi a fost revocată din fruntea DNA. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare, punând capăt unei crize politice fără precedent, în care decizia CCR a fost timp de 30 de zile obiectul unui război politic, în care cele două tabere s-au confruntat fără menajamente.

REVOCAREA LUI KOVESI, UN RĂU NECESAR. Klaus Iohannis a luat o decizie care dezumflă un conflict politic. EDITORIAL DE DAN ANDRONIC

Mișcarea lui Klaus Iohannis lasă fără obiect presiunile exercitate de Liviu Dragnea asupra lui Călin Popescu Tăriceanu pentru suspendarea Președintelui și duce jocul politic la un alt nivel. Cu un avantaj pentru Iohannis și Tăriceanu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News