Evenimentul ZileiPoliticaDeputat PNL, dezlănțuit în Parlament. Critici dure la adresa USR şi AUR pe Legea pensiilor

Deputat PNL, dezlănțuit în Parlament. Critici dure la adresa USR şi AUR pe Legea pensiilor

Deputat PNL, dezlănțuit în Parlament. Critici dure la adresa USR şi AUR pe Legea pensiilor
Deputat PNL, dezlănțuit în Parlament. Tudor Polak a afirmat, luni, în plenul Camerei, la dezbaterea proiectului legii pensiilor, că reprezentanții USR şi AUR au ales să facă „zgomot”.

Deputat PNL, dezlănțuit în Parlament. Plenul Camerei Deputaților a adoptat proiectul legii pensiilor cu 199 de voturi „pentru”, 39 de voturi „împotrivă”, 17 abţineri. În timpul dezbaterilor Tudor Polak, PNL, a criticat atitudinea USR şi AUR.

Deputat PNL, către USR şi AUR: Faceţi ceea ce ştiţi mai bine: zgomot

Un deputat PNL a afirmat, luni, în plenul Camerei că reprezentanţii USR şi AUR au ales să facă „zgomot”. Le-a reproșat, de asemenea, că nu ţin cont de faptul că noua lege a pensiilor elimină inechitățile. Deputatul liberal Tudor Polak a mai spus că noua lege este bazată pe contributivitate.

„Dezbatem un proiect extrem de important.  Stimaţi colegi din alianţa USR – AUR, aţi ales, şi nu numai astăzi, ci şi în săptămânile premergătoare, să faceţi ceea ce ştiţi dumneavoastră mai bine: să faceţi zgomot într-un context în care avem o lege care, în momentul de faţă, elimină inechităţile şi este bazată pe contributivitate”, a spus Tudor Polak.

Această creştere este una fără precedent în ultimii 32 de ani

Deputatul PNL  a subliniat că, odată cu adoptarea acestei legi, punctul de pensie va creşte, începând cu data de 1 ianuarie, cu 13,8%.

„Odată ce această creştere va fi adoptată, Partidul Naţional Liberal va fi reuşit în cei patru ani de zile de când guvernează să crească punctul de pensie, din 2019 până în 2023, cu 60%, de la 1.275 de lei până la 2.032 de lei. Această creştere este una fără precedent în ultimii 32 de ani de guvernare în România şi pot să vă asigur că, cu siguranţă, vom găsi soluţii necesare pentru a creşte din nou veniturile pensionarilor şi ale tuturor cetăţenilor români, lucru pe care pe dumneavoastră se pare că nu vă interesează”, a concluzionat Polak.

Mână, Uman, Femeie, Maturizat, Mâinile

Deputat PNL, despre noua lege a pensiilor. Sursa foto. Pixabay

Deputat neafiliat: Noua lege generează haos şi teamă

Deputatul neafiliat Violeta Alexandru a declarat, în plenul Camerei, la dezbaterea legii pensiilor, că proiectul a ajuns să genereze „haos şi teamă”, deşi ar fi trebuit să fie cel mai clar dintre subiectele dezbătute de coaliţia de guvernare.

Pe de altă parte, deputatul PSD Marius Budăi a declarat, tot în plen, că principiile de la care a plecat proiectul de lege privind pensiile sunt echitate, solidaritate şi respectarea muncii.

Ce au declarat reprezentanții USR şi AUR

Pe de altă parte, deputatul AUR Antonio Andruşceac a criticat proiectul legii pensiilor. Acesta asusţinut că acesta „adânceşte” inechităţile existente. Mai mult. spune că şi nu prevede resursa bugetară pentru creşterea pensiilor.

Un deputat USR a declarat că proiectul legii pensiilor este „o minciună cap – coadă”, susţinând că acesta va crea „haos bugetar”.

„Această nouă lege este o minciună cap – coadă pentru că asta v-aţi obişnuit să faceţi, să minţiţi pensionarii pe care îi vedeţi strict ca o masă de manevră în scop electoral”, a spus Cristian Seidler. Acerata a mai menţionat că a primit mesaje de la o mulţime de pensionari nemulțumiți.


Accesează: