Evenimentul Zilei > Politica > Un deputat PNL atrage atenția asupra efectelor creșterii salariilor din spitale: „Se pune în pericol sănătatea tuturor românilor care au nevoie de servicii medicale”
Un deputat PNL atrage atenția asupra efectelor creșterii salariilor din spitale: „Se pune în pericol sănătatea tuturor românilor care au nevoie de servicii medicale”

Un deputat PNL atrage atenția asupra efectelor creșterii salariilor din spitale: „Se pune în pericol sănătatea tuturor românilor care au nevoie de servicii medicale”

Vicepreședintele Partidului Național Liberal, Florin Roman, arată într-un comunicat de presă că majorarea salarială de 25%, pusă de Dragnea în cârcă directorilor de spitale, va avea efecte devastatoare asupra bugetului spitalelor și că acestea vor fi nevoite să taie toți banii pentru dezinfectați, alimente, materiale sanitare și aparatură medicală.

Deputatul PNL Florin Roman trage un semnal de alarmă în ce privește recenta creștere a salariilor din domeniul medical. Această creștere punând o povoară imensă pe umerii spitalelor, care vor fi nevoite să taie din cheltuielile pentru medicamente și tratamente a crește salariile cu 25%. 

„Din păcate, este o situație fără precedent în sănătate. Este pentru prima dată când Guvernul PSDragnea pune în cârcă directorilor de spitale plata creșterii cu 25% a salariilor promise de PSD în programul de guvernare.  Niciodată, până acum, aceste creșteri nu au fost puse în sarcina spitalelor, care sunt obligate să plătească majorarea de 25% pentru toate categoriile din sănătate, din venituri proprii. Ce înseamnă asta? Înseamnă că, practic, sunt tăiați integral toți banii pentru dezinfectanți, pentru alimente, pentru materiale sanitare, pentru aparatura medicală, pentru tot ceea ce înseamnă buna desfășurare a activității unui spital” a declarat deputatul PNL. 
 Florin Roman  a subliniat că pacienții din România sunt de multe ori în situația de a aduce medicamente de acasă. 

„Foarte grav  este faptul că deja în mai multe locuri din țară, pacienților li se pune în vedere să își aducă medicamentele de acasă, practic, li se dă această listă și sunt obligați să vină cu aceste medicamente de acasă” a mai spus Florin Roman. 
Deputatul PNL susține că această majorare pune în pericol sănătatea tuturor românilor.

„Însă, la fel de grav este faptul că, vedeți și dumneavoastră, intri sănătos în spital și ieși cu o boală sau intri cu o boală și ieși cu două. Practic, se pune în pericol sănătatea tuturor românilor care au nevoie de servicii medicale și atragem atenția, la modul cel mai serios, guvernului să respecte legea, să își respecte programul de guvernare și să asigure această majorare de 25% de la bugetul de stat și nu din veniturile proprii ale spitalelor. Sunt situații în care unități spitalicești nici nu au venituri proprii, deci acolo nu au de unde plăti chiar dacă ar dori să facă acest lucru. Ceea ce înseamnă că, practic, sunt puse în pericol și salariile celor din sănătate cu excepția medicilor și asistenților, care primesc această diferență de la bugetul de stat” a transmis deputatul PNL.