Evenimentul Zilei > Politica > Deputat PNL: Cât timp Bacalbaşa mai poate sta în băncile Parlamentului, nicio şedinţă nu mai poate să aibă loc
Deputat PNL: Cât timp Bacalbaşa mai poate sta în băncile Parlamentului, nicio şedinţă nu mai poate să aibă loc

Deputat PNL: Cât timp Bacalbaşa mai poate sta în băncile Parlamentului, nicio şedinţă nu mai poate să aibă loc

Deputatul PNL Adriana Săftoiu a scris, pe pagina sa de Facebook, că atât timp cât Nicolae Bacalbaşa mai stă în băncile Parlamentului „nicio şedinţă nu mai poate să aibă loc”.

„Voi aţi văzut gestul lui Bacalbaşa de azi, în Parlament? De la tribuna Parlamentului? Reprezentantul PSD care, prin gesturi, sugera o atitudine absolut scabroasă la adresa femeilor! Cât timp Bacalbaşa mai poate sta în băncile Parlamentului (insul care striga atunci când o femeie vorbea de la tribună «eşti în călduri» şi doar de jenă nu redau aici alte invective) nicio şedinţă de Parlament nu mai poate să aibă loc!”, a scris Săftoiu.

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a lansat astăzi, în cadrul dezbaterilor din plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului pe tema comisiei de anchetă a prezidenţialelor din 2009, o serie de jigniri la adresa președintelui interimar al PNL, Raluca Turcan.

„Eu sunt fracţiunea care nu-şi ţine gura din Parlamentul român. Eu unul nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân”, a spus Bacalbaşa.

În semn de protest faţă de declaraţia acestuia, parlamentarii USR au părăsit şedinţa de plen.

Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Gabriel Vlase, a intervenit şi i-a cerut lui Nicolae Bacalbaşa să-şi încheie discursul, dar deputatul social-democrat nu a ținut cont de avertisment.

„Dă cu <labele>, vezi că faci fractură, vezi domnişoară că faci fractură şi pe urmă nu mai poţi să …votezi”, a spus Bacalbaşa, de la tribuna Parlamentului, făcând totodată un gest obscen cu mâna dreaptă. În acest moment, preşedintele de şedinţă i-a închis microfonul lui Bacalbaşa.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că atitudinea deputatului social-democrat Nicolae Bacalbaşa va reprezenta subiect de discuţie în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional de mâine.