Evenimentul Zilei > Politica > Deputat PNL, atac la ministrul Carmen Dan: „E într-un maraton al ridicolului”
Deputat PNL, atac la ministrul Carmen Dan: „E într-un maraton al ridicolului”

Deputat PNL, atac la ministrul Carmen Dan: „E într-un maraton al ridicolului”

Ministrul de Interne, Carmen Dan, este într-un „maraton al ridicolului”, în ultimele săptămâni, susține, într-o postare pe Facebook, deputatul liberal, Ovidiu Raețchi, membru în Comisia de apărare a Camerei. El precizează că nu este normal ca Dan să se ralieze de partea primarului general al Capitalei Gabriela Firea, punând presiune asupra Jandarmeriei „pentru a impune eventuale intervenții în forță asupra protestatarilor” care și-au exprimat nemulțumirea față de intenția edilului de a organiza un târg de Crăciun în Piața Victoriei.

„Ministrul Carmen Dan nu are dreptul – doar pentru a da satisfacție prietenei și colegei sale de partid Gabi Firea – să pună presiune asupra Jandarmeriei pentru a impune eventuale intervenții în forță asupra protestatarilor. Jandarmii au procedat corect evitând – într-un final, după o prima intervenție hazardată și după folosirea periculoasă a cailor săptămâna trecută – escaladarea conflictului. Ei au înțeles că nu pot fi instrumentul unei puteri arbitrare și absurde, care instigă public la folosirea forței. După un maraton al ridicolului la care a participat în ultimele săptămâni – "nume și pronume", sunat la presă pentru un microfon în priză, deși are la dispoziție DGPI – doamna Carmen Dan a pierdut orice urma de respect și legitimitate în raport cu profesioniștii din sistemul de ordine publică. Aceștia nu se simt reprezentanți de o persoana care nu le înțelege și nu le respectă responsabilitățile și procedurile. Nu obligați oamenii din MAI să comită abuzuri doar pentru a apăra vanitatea unor personaje ca Liviu Dragnea sau Gabriela Firea!”, a scris Raețchi, pe rețeaua de socializare. 

Mai mulți bucureșteni s-au adunat, sâmbătă, în Piața Victoriei încercând să blocheze amplasarea barierelor pentru Târgul de Crăciun. Ei s-au strâns în locul tradițional al manifestațiilor din 2017 pentru a împiedica amplasarea târgului de Crăciun anunțat de Primăria București. Premierul Mihai Tudose a spus, în urmă cu câteva zile, că nu este de acord cu organizarea unui târg de Crăciun în Piața Victoriei, idee car a aparținut primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

La scurt timp după ce oamenii au început să se adune în fața Palatului Victoria, între protestatari și angajații Primăriei și ai Jandarmeriei au fost mai multe îmbrânceli. Potrivit informațiilor prezentate de stiripesurse.ro, un bătrân ar fi fost bătut deprotestatari, după ce acesta i-ar fi apostrofat pentru faptul că ocupă Piața. Scenele s-au petrecut chiar pe trotuarul din fața Guvernului, la câțiva metri de dispozitivele de jandarmi.

Într-un comunicat transmis, ieri, de Primăria Capitalei, Gabriela Firea anunțat că va muta Târgul de Crăciun din Piața Victoriei.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a reacționat ferm în cazul conflictului izbucnit, sâmbătă dimineața, în Piața Victoriei, unde un grup de protestatari s-a împotrivit angajaților Primăriei care voiau să monteze schelele necesare pentru târgul de Crăciun.
 
Ea a anunțat că se vor face verificări la modul în care structurile subordonate MAI şi-au îndeplinit atribuţiile ce le revin, conform legii, potrivit unui comunicat de presă al ministerului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, protestatarii aflați sâmbătă în Piața Victoriei au intrat în conflict cu angajații Primăriei, care amenajau târgul de Sărbători. Aceștia au împins gardurile de protecție și au încercat să pătrundă pe partea carosabilă.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: