"Guvernul actual este o catastrofă atât de mare, încât am putea să numim un uragan "Viorica Dăncilă"! Pesta porcină ne-a adus în faţa unui dezastru economic major pentru România, reprimarea violentă a protestelor de pe 10 august s-a mai văzut doar în Rusia lui Putin, şi ne îndreptăm cu paşi rapizi spre un colaps economic". Sunt cuvintele preşedintelui TNL, Mara Mareş, rostite sâmbătă la Şcoala de vară a Tineretului Naţional Liberal care se desfăşoară în staţiunea Saturn. Mareș și-a exprimat convingerea că dezastrul pe care l-a produs actualul Guvern este prevăzut la toate nivelurile, inclusiv la Ministerul Tineretului şi al Sportului, pe al cărui șef, Ioana Bran, îl numește o "mini-Dăncilă", după ce aceasta s-a bâlbâit în timp ce prezenta rectificarea bugetară.

"Dezastrul este la toate nivelurile, inclusiv la ministerul Tineretului şi Sportului. Aţi auzit cumva de implementarea vreunei politici publice pentru tineri? Normal că nu. Domna ministru Bran crede, de pildă, că este bine ca sportivii din România să aibă o diurnă pentru masă de 25 de lei, argumentând că ei oricum trebuie să îşi menţină silueta! Iar la bilanţul de 6 luni al ministerului pe care îl conduce am văzut de fapt, o mini-Dăncilă. Doamna ministru Bran se bâlbâia, făcea greşeli gramaticale flagrante şi, în principiu, citea de pe foi. Incompetenţa este cuvântul de ordine al acestui guvern", a declarat Mara Mareş.

Şcoala de Vară a TNL "Youth in Europe", care are loc în perioada 6-9 septembrie la staţiunea Saturn, a adunat peste 800 de tineri. Printre liderii PNL care au participat la Şcoala de Vară s-au numărat preşedintele partidului, Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, vicepreşedinţii Dan Vîlceanu, Florin Roman, Virgil Popescu şi Florin Cîţu sau europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Şcoala de Vară organizată de TNL are un rol educativ, pe parcursul celor 4 zile ale evenimentului urmând să fie organizate dezbateri pe teme europene, dar şi 15 workshopuri, pe teme diverse, de la politici europene, administraţie locală, finanţe şi economie, sociologie, comunicare politică sau managementul unei campanii electorale.

 

Te-ar putea interesa și: