Depresia prezidențială și lupta lui Abraham Lincoln cu „melancolia”: Ce știu istoricii

Sursa foto: Pixabay

Abraham Lincoln, fost președinte al Americii, era măcinat de o problemă despre care în acea perioadă se știau mult prea puține lucruri.

Abraham Lincoln, cel de-al 16-lea președinte al Statelor Unite, a fost cunoscut pentru onestitatea sa și pentru luptele sale cu sănătatea mintală. Dr. Chris Tuell, psihoterapeut clinic și specialist în dependențe chimice și comportamentale la Colegiul de Medicină al Universității din Cincinnati, a studiat pe larg luptele lui Lincoln cu sănătatea mintală. Starea de sănătate mintală a lui Lincoln poate fi atribuită atât geneticii, cât și experiențelor traumatice, după cum se menționează în cartea lui Joshua Wolf Shenk „Lincoln's Melancholy”.

Istoricul familial al lui Lincoln în ceea ce privește depresia este semnificativ, mama și tatăl său fiind predispuși la melancolie, iar o parte a familiei fiind înțesată de boli mintale. Doliul din copilărie poate fi unul dintre cei mai importanți factori în dezvoltarea bolii depresive mai târziu în viață. Este posibil ca melancolia lui Lincoln să fi fost legată de talentul său intelectual și de tendința de a vedea și de a simți lucrurile în profunzime.

Ce probleme avea fostul președinte Abraham Lincoln

Înainte de era psihoterapiei și a medicamentelor antidepresive, Lincoln a învățat să trăiască cu dispoziția sa depresivă folosind frecvent umorul și povestirile pentru a-și ridica starea de spirit și a-și distrage atenția de la depresie. Într-o perioadă în care tratamentul pentru sănătate mintală nu era disponibil, singura alegere a lui Lincoln a fost să învețe cum să își gestioneze viața cu depresia sa. El a reușit să o depășească și să depășească Războiul Civil pentru a deveni cel mai mare președinte al Statelor Unite ale Americii, după părerea majorității oamenilor.

Sursa foto: Wikipedia

Tulburările depresive afectează pe an aproximativ 18,8 milioane de adulți americani, adică 9,5% din populația americană, cu vârsta de 18 ani și peste, potrivit Institutului Național de Sănătate Mintală. Există diferite tipuri de tulburări depresive, cum ar fi depresia majoră, distimia și cea bipolară. Depresia poate afecta fiecare aspect al vieții cuiva, inclusiv sănătatea fizică, obiceiurile de somn, obiceiurile alimentare, locul de muncă și relațiile cu prietenii și familia.

Depresia, foarte greu de tratat

Deși depresia este una dintre cele mai grave probleme de sănătate mintală cu care se confruntă oamenii în prezent, este, de asemenea, una dintre cele mai ușor de tratat. Perseverența lui Lincoln în fața depresiei severe este de admirat, iar personalitatea sa istorică continuă să aparțină veacurilor. El a crezut în spiritul uman și a vorbit despre rolul pe care oamenii trebuie să îl aibă unii față de alții, exprimat prin cuvintele sale: „Fără răutate față de nimeni; cu caritate pentru toți”.

sursa: www.foxnews.com