Denis este pericol public

Denis este pericol public

Atacantul de la FCSB impresionează în campionatul intern, dar dă impresia că se irosește într-o competiție modestă, din cauza capriciilor și indisciplinei

Denis Alibec a fost omul decisiv al derby- ului FCSB - Dinamo, disputat, duminică, pe „Arena Națională”, și câștigat de gazde, cu scorul de 2-1. Atacantul a deschis scorul și a creat faza golului marcat de Boldrin.

La 18 ani a semnat cu Inter Milano

La 26 de ani, jucătorul născut la Mangalia a devenit unul dintre atacanții români cel mai bine cotați.

Ne puteți urmări și pe Google News

Însă, Alibec dă impresia că se irosește într-o competiție modestă - Liga I - unde interesul a scăzut la cote alarmante. Înzestrat fizic și tehnic, vârful a avut până acum o carieră tumultuoasă și a reușit abia în ultimii ani să se exprime, cât de cât pe măsura potențialului. Alibec a debutat în ediția 2008 - 2009, la Farul Constanța, și a avut șansa să ajungă, un sezon mai târziu, la Inter Milano.

Pentru că trecerea într-un campionat extrem de puternic a fost bruscă, Denis a avut nevoie de rodaj la echipa de tineret a „nerazzurrilor”.

Interul era pregătit în acea perioadă de Jose Mourinho și tehnicianul portughez l-a luat în vizor pe atacantul român, căruia i-a transmis să se țină de treabă, pentru că va avea șansa să joace în Serie A. Mourinho a avut dreptate, dar Alibec a debutat la Inter datorită spaniolului Rafa Benitez, care, în toamna anului 2010, l-a trimis pe teren la meciul Chievo - Inter (2-1).

S-a bătut cu un coechipier la Mechelen

Românul n-a putut să se impună la gruparea milaneză și a fost împrumutat, în 2011, la Mechelen, în Belgia. Denis a avut probleme de acomodare, a jucat doar în 11 meciuri, a marcat un gol și a fost dat afară după ce s-a bătut cu un coechipier, la un antrenament. Atacantul și-a revenit odată cu împrumutul în Liga I, la FC Viitorul (2012-2013) și a experimentat fără succes o nouă aventură în Serie A, la Bologna (2013). Vârful de formă l-a atins la Astra Giurgiu, formație la care a evoluat între 2014- 2016 și cu care a câștigat Liga I. În iarnă, a trecut la FCSB, echipă la care a devenit căpitan.

Fumează și mănâncă dulciuri

Alibec este un jucător capricios, care de multe ori are probleme de disciplină. Este fumător, consumă dulciuri în cantități mari și s-a remarcat și din cauza unor scandaluri mondene, cu celebrități ale domeniului: Roxana Vancea sau Mariana Roșca. La Euro 2016 a fost eroul unui scandal monstru, după ce în presă au apărut informații scandaloase. Înaintea debutului reprizei a doua a meciului România - Franța, fotbalistul s-a dus la vestiar ca să fumeze. O altă problemă a lui Alibec este legată de numărul foarte mare de cartonașe galbene pe care le încasează pentru proteste, faulturi sau simulări. Toate aceste neajunsuri au făcut ca vârful, asemănat cândva cu Marco van Basten, să evolueze la 26 de ani, doar în Liga I.