După ce a marcat un hat-trickul în poarta lui Dinamo (scor 4-1), în partida din etapa a 4-a a play-off-ului Ligii I, Denis Alibec este foarte aproape de a evolua în Europa.


Un fost fotbalist român, intermediar

Vârful Astrei Giurgiu trece prin cea mai bună formă a sa în acest moment, lucru ce îi poate aduce, din vară, un loc printre titularii trupei Hertha Berlin. Potrivit surselor EVZ, oficialii clubului german îl urmăresc pe Alibec de mai multă vreme, iar după meciul spectaculos cu Dinamo se pare că românul i-a convins.

Personajul care s-a ocupat de posibilul transfer al atacantului în vârstă de 25 de ani este Sorin Radu, fost coleg cu Adi Mutu la FC Argeș, care are exclusivitate pe piața transferurilor din Germania pentru Alibec.

În acest moment, Hertha Berlin este revelația din Bundesliga, echipă ce ocupă locul al treilea după 28 de etape. Astfel, Alibec l-ar putea întâlni ca adversar, din sezonul viitor, pe Alexandru Maxim, internaționalul român al celor de la VfB Stuttgart. Dacă va îmbrăca tricoul Herthei din vară, Alibec ar bifa cea de-a patra sa echipă europeană, după Inter, Mechelen și Bologna.

Contactat de „Evenimentul zilei”, Sorin Radu nu a dorit să comenteze acest subiect.