Evenimentul Zilei > International > Democrații le spun americanilor pro-viață să plece din partid
Democrații le spun americanilor pro-viață să plece din partid

Democrații le spun americanilor pro-viață să plece din partid

În mod normal, democrații sunt partidul care protejează persoanele vulnerabile împotriva violenței. Dar când vine vorba de avort elita democrată se transformă în libertarieni înfocați, acuză Charles Camosy, profesor asociat de etică teologică socială și teologică la Universitatea Fordham.

Acestea sunt cuvintele unui fost democrat care a părăsit însă partidul, deși i-a fost devotat muncind din greu pentru alegerea democraților în funcții publice.

Cele de mai jos reprezintă mărturia lui Charles Camosy, până curând figură proeminentă a Partidului Democrat, profesor asociat de etică teologică socială și teologică la Universitatea Fordham.

Dezamăgirea sa și, ulterior, plecarea sa din partidul care vroia să-l demită pe președintele Statelor Unite s-au produs atunci când Pete Buttigieg, noua vedetă a democraților în drum spre Casa Albă, a sugerat, la un moment dat, că avortul este în regulă până la momentul în care copilul își trage prima respirație.

„Partidul nu mi-a dat de ales”, spune Charles Camosy, a cărui relatare a fost găzduită de tribuna.us.

Iată ce spune Camosy: „Până de curând, mi-am petrecut mare parte din timp muncind din greu pentru alegerea democraților în funcții publice, dar campania prezidențială timpurie m-a îndepărtat de partid, în același timp determinând demisia mea din consiliul organizației Democrați pentru Viață, unde lucram din 2014.

Pentru cineva care este progresist mai în toate privințele, nu a fost o decizie ușoară. La fel ca majoritatea democraților, cred că guvernul are un rol activ pentru a sprijini femeile, familiile și copiii.

Susțin concediul plătit pentru familii, ajutorul pentru îngrijirea copiilor defavorizați, drepturile sindicale. Sunt îngrijorat cu privire la schimbările climatice. Sunt vegetarian. Cred în primirea refugiaților și a imigranților. Mă opun războaielor inutile.

Dar partidul nu mi-a dat de ales. E adevărat, grupul nostru era unul mic, dar o treime din democrați se identifică a fi pro-viață. Chiar și atunci când conducerea partidului s-a întâlnit cu noi, nu am fost luați în serios. Când le-am demonstrat că democrații pro-viață îi vor bate pe republicani în anumite districte, nu a contat.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE