Evenimentul Zilei > Politica > DEMISIE ÎN PSD. Modificările Codului Penal au generat GESTUL EXTREM. „Am pus umărul la construcţia unui sistem bolnav”
DEMISIE ÎN PSD. Modificările Codului Penal au generat GESTUL EXTREM. „Am pus umărul la construcţia unui sistem bolnav”

DEMISIE ÎN PSD. Modificările Codului Penal au generat GESTUL EXTREM. „Am pus umărul la construcţia unui sistem bolnav”

Subiectul schimbării Codului penal și al celui de procedură penală au generat furia unor membri din PSD. Chiar dacă măsura reprezintă un proiect important al social-democraților, unele persoane nu sunt mulțumite, văzând inițiativa ca pe una care poate pune în pericol Justiția din România.

Acesta este și cazul secretarului general al PSD Reșița, Valentin Lupșa, car eși-a înaintat demisia din partid. Aflându-se în Germania, social-democratul și-a motivat decizia spunând că nu vrea să ia parte la consolidarea unui sistem bolnav.

„Am intrat în politică pentru că vreau să fac ceva pentru ţara mea. La fel ca-n fotbal, nu poţi da goluri de pe margine. Am intrat în PSD pentru că sunt apropiat valorilor de stânga, valori care din păcate sunt rezumate scurt la sintagma „protecţie socială“. Am hotărât să ies din PSD, din acelaşi motiv pentru care am intrat în politică: vreau să fac ceva pentru ţara mea. Nu ştiu dacă îmi dau demisia târziu sau devreme. Târziu pentru că trebuia să prevăd de mult că se va ajunge la astfel de situaţii, sau devreme pentru că încă sunt tânăr şi mai pot ajuta la aducerea României într-o zonă de normalitate a anului 2016. Îmi pare sincer rău că am pus umărul la construcţia unui sistem bolnav. Pentru că da, un sistem în care Guvernul dă o lege în favoarea unui singur om, este un sistem bolnav.

Eu sunt consilier juridic, şi nu-mi pot permite să trec cu vederea astfel de derapaje. Am întâlnit în PSD câţiva oameni de înaltă calitate, care cu siguranţă îmi vor rămâne prieteni, dincolo de opinia politică. Şi nu de ei mă despart, ci de marea turmă de slugi şi elefanţi care formează majoritatea PSD. Sper ca vocea oamenilor din stradă să se facă auzită, iar Guvernul să demonstreze că este acolo pentru noi, pentru români”, a spus Lupșa pentru loon.ro.

Chiar dacă era membru PSD, Lupșa ar fi vrut să iasă în stradă să protesteze, împreună cu alți nemulțumiți, dar calitatea sa l-a împiedicat să facă acest lucru.

„Aseară am simţit că locul meu este în stradă. În toiul nopţii, să luptăm cu nedreptatea aşa cum un cioban goneşte un lup de la st'nă. Am adormit cu greu şi când m-am trezit dimineata mi-a dat seama că sunt PSD-ist. Singurul mod în care aş fi putut fi în strada, era probabil înfipt într-o ţeapă. Şi culmea, nu aş fi putut fi supărat. Mi-e ruşine de mine că am putut participa la construcţia unui partid din care s-a născut un Guvern bolnav, care lucrează pentru un om, şi nu pentru o naţiune. Sper să am puterea să ma iert eu însumi, ca apoi să pot cere iertare celor din jurul meu”, spune fostul secretar general, care își va pierde și calitatea de consilier local, așteptându-se ca o politică de denigrare masivă să fie începută împotriva sa.